21.5 C
Athens

Προολυμπιακό τουρνουά: Το φοβερό Βέλγιο υπέταξε άνετα την Ολλανδία και διεκδικεί συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 56 χρόνια

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών κυνηγά το Βέλγιο στον 3ο όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά βόλεϊ στην Κίνα καθώς μετά τα πρώτα τρία παιχνίδια βρίσκεται στη 2η θέση με 7 βαθμούς όσους έχει και το φαβορί του ομίλου Πολωνία (οι δύο πρώτοι προκρίνονται απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες).

Οι Βέλγοι ηττήθηκαν από τους πρωταθλητές Ευρώπης στην πρεμιέρα δύσκολα με 3-2, επικράτησαν εύκολα των διοργανωτών Κινέζων με 3-1 και την Τρίτη πέτυχαν μια άνετη νίκη με 3-0 απέναντι στην Ολλανδία!

Με μόλις εννέα (!) λάθη και ηγέτη τον φοβερό ακραίο της Ζενίτ Καζάν, Σαμ Ντερού (21π. με 15/28 επ., 4 μπλοκ και 2 άσους) το εκπληκτικό σύνολο του Εμανουέλε Τζανίνι έσβησε τους Ολλανδούς του Ρομπέρτο Πιάτσα και σίγησε το μεγάλο τους όπλο (Αμπντέλ-Αζίζ) κυνηγώντας διατηρώντας ζωντανό το όνειρο επιστροφής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 56 χρόνια μετά την τελευταία – και μοναδική του – συμμετοχή.

Ο δρόμος παραμένει μακρύς, καθώς ακολουθεί το ντέρμπι με την Αργεντινή (χάλκινη στο Τόκιο και εκ των φαβορί για την πρόκριση) και οι αναμετρήσεις με Μεξικό, Καναδά και Βουλγαρία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς