19 C
Athens

Αναστόπουλος: Ο Παναθηναϊκός με το στόμα έχει πάρει ήδη πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα, κάτι καλό γίνεται φέτος στον Ολυμπιακό

Ο Νίκος Αναστόπουλος θα ζήσει σήμερα Τρίτη (3/10) τη δική του στιγμή αποθέωσης στα πλαίσια της εκδήλωσης για την επετειακή φανέλα με τη συμπλήρωση 40 ετών από την κατάκτηση του χάλκινου παπουτσιού από τον ίδιο.

Μιλώντας μέσα στη μέρα στον ΣΠΟΡ ΦΜ ο θρύλος του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν μέχρι τώρα σε ποδόσφαιρο και… μπάσκετ, τονίζοντας πως ο μπασκετικός Παναθηναϊκός με το… στόμα και τις δηλώσεις που γίνονται είναι σαν να έχει κερδίσει ήδη πρωτάθλημα και Euroleague μαζί.

Παράλληλα κλήθηκε να σχολιάσει και το επίπεδο του φετινού Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο, λέγοντας ότι μέχρι τώρα τού αρέσει η δουλειά του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Αναλυτικά τα όσα είπε

«Ο Ολυμπιακός φέτος δείχνει ότι πάει κάτι καλό να γίνει, αν λάβουμε υπόψη ότι ήρθαν 16 παίκτες. Είναι όμως παίκτες ποιοτικοί. Όταν διεκδικείς πρωτάθλημα και Κύπελλο, θες βάθος. Φαίνεται πως έχει γίνει μια πολύ καλή προετοιμασία, γιατί ξέχωρα από τα αποτελέσματα, βλέπουμε και καλό ποδόσφαιρο και κάποια στοιχεία που είχαμε να δούμε από εποχής Βαλβέρδε, όπως την πίεση που ασκείται ψηλά. Απόδειξη είναι η αναγνώριση στο ματς με τη Φράιμπουργκ, όπου παρότι το παιχνίδι δεν ήταν για να χαθεί, το κοινό χειροκρότησε την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο κόσμος φεύγει χαρούμενος από το γήπεδο. Πέρσι ακόμη και όταν κέρδιζε η ομάδα, έφευγαν με μουρμούρα, γιατί κάτι έλειπε», τόνισε αρχικά για να προσθέσει.

«Ο Μαρτίνεθ προς το τέλος των αγώνων οργανώνει πιο καλά την άμυνα. Δεν μπορείς να κερδίζεις πέρσι 2-0 και να τρως δύο γκολ στο γήπεδό σου. Εκείνο το 2-2 του Άρη ήταν καθοριστικό. Φέτος με τον Ισπανό ο Ολυμπιακός κλείνει τους χώρους και χτυπά στις αντεπιθέσεις. Δεν μπορείς να παίζεις πάντα ποδόσφαιρο κατοχής», πρόσθεσε ο μεγάλος επιθετικός του παρελθόντος και νυν προπονητής.

Για την αποψινή εκδήλωση είπε: «Δεν είναι και… κολεξιόν, αλλά ας την ονομάσουμε έτσι. Θα είναι μια μεγάλη μέρα, γιατί θα θυμηθούμε τις μνήμες εκείνης της εποχής, την κατάκτηση του χάλκινου παπουτσιού, θα είναι φίλοι μου και παλιοί συμπαίκτες που με βοήθησαν να σκοράρω στο ματς με τη Δόξα Δράμας όσα περισσότερα γκολ μπορούσα. Όμως με το άγχος που είχα έβαλα μεν δύο γκολ, αλλά έχασα και δύο πέναλτι. Θέλω να ευχαριστήσω την ΠΑΕ Ολυμπιακός και προσωπικά τον κύριο Μαρινάκη, γιατί αυτή τη σημαντική μέρα θα τη γιορτάσω δίπλα σε φίλους και με φιλάθλους».

Για το μπάσκετ και το φετινό επίπεδο των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού:

«Είπα ότι με το… στόμα έχουν πάρει το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα, αλλά όχι για να μειώσω τον Παναθηναϊκό! Ο Παναθηναϊκός δεν συζητάμε ότι έχει πάρει καλούς παίκτες και έναν καλό προπονητή, αλλά δεν φτάνει αυτό. Δεν χρειάζεται κάποιος χρόνος για να ‘δέσουν’; Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον ισχυρό Παναθηναϊκό και αντίστροφα», σημείωσε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς