19.9 C
Athens

Ντέμης: Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν πάρει σφυρίγματα στις 7 πρώτες αγωνιστικές, ατυχείς οι δηλώσεις Λουτσέσκου

Στο μυαλό του Ντέμη Νικολαΐδη, τα διαιτητικά εγκλήματα στις 7 πρώτες αγωνιστικές δεν έχουν ευνοήσει μόνο την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Ολυμπιακό...

Τις δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το ισόπαλο (2-2) ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ σχολίασε στην εκπομπή Monday FC της Nova ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικεφάλου είχε… διπλό ξέσπασμα μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι Πράσινοι έχουν ευνοηθεί πολύ την τελευταία διετία.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης σχολίασε όσα είπε ο προπονητής των Ασπρόμαυρων, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις ατυχείς. Μάλιστα αναφέρθηκε και στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που απάντησε, λέγοντας πως έπεσε στην παγίδα του προπονητή του ΠΑΟΚ. Εκείνο βέβαια που προξένησε εντύπωση ήταν η ατάκα περί εύνοιας όλων των μεγάλων ομάδων σε αυτές τις πρώτες επτά αγωνιστικές. Στο μυαλό του πρώην παίκτη και προέδρου της ΑΕΚ δηλαδή, ο Ολυμπιακός είναι επίσης κομμάτι των διαιτητικών εγκλημάτων που έχουν τελεστεί υπέρ της Ένωσης αλλά και του Παναθηναϊκού

Δεν σπρώχνεται μόνο η ΑΕΚ, αλλά και ο Παναθηναϊκός: Οι πικρές αλήθειες πίσω από το ξέσπασμα Λουτσέσκου

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης:

«Για τις δηλώσεις του Λουτσέσκου γενικώς έχω πάρει θέση. Μπορεί να κάνει ό,τι δηλώσεις θέλει από τη στιγμή που δεν υπάρχει συνέπεια. Όχι μόνο για τον Λουτσέσκου για οποιονδήποτε μπορεί να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Κυριάκος του ΠΑΟΚ, καλά έκανε γιατί χάνεις το δίκιο σου, δεν είναι η καλύτερη του Λουτσέσκου να κάνει δηλώσεις μετά από ματς, κατακλύζεται από συναισθήματα νομίζω. Χάνει το δίκιο του, τώρα αν είχε στο μυαλό του άλλα παιχνίδια δεν έχει καμία σημασία, ας τις κάνει τις δηλώσεις σε κάποιο άλλο χρόνο.

Η αντίδραση του Γιοβάνοβιτς ήρθε γιατί ο Γιοβάνοβιτς όταν ακούει έναν άλλον προπονητή να λέει ότι δύο χρόνια τώρα η διαιτησία ευνοεί τον Παναθηναϊκό, γιατί αυτό είπε, αισθάνθηκε ότι όντας αυτός προπονητής στον Παναθηναϊκό τα δύο τελευταία χρόνια δεν κάνει καλή δουλειά κι έχει τη βοήθεια των διαιτητών. Για αυτό αντέδρασε, κατά τη γνώμη μου λάθος, δεν θα έπρεπε να πέσει σε αυτή τη παγίδα και να αντιδράσει.

Ο καθένας κρίνεται από τις δηλώσεις που κάνει. Ήταν ατυχείς οι δηλώσεις του Λουτσέσκου, το ότι έβαλε εκπρόθεσμα γκολ ο Παναθηναϊκός, μιλάμε για πέντε δευτερόλεπτα, ο Μλαντένοβιτς είχε την μπάλα έξω αριστερά και στο 95:02 έκανε την σέντρα.

Καμία μεγάλη ομάδα δεν έχει αδικηθεί σε σχέση με μικρότερη. Ήδη επτά αγωνιστικές τώρα, κάθε μεγάλη ομάδα έχει πάρει σφυρίγματα έναντι των μικρών, όλοι έχουν πάρει και ο ΠΑΟΚ στον προηγούμενο αγώνα. Τώρα να κάτσουμε να μιλήσουμε για τη διαιτησία, ότι δεν είδε ένα φάουλ και μία κίτρινη κάρτα του Παναθηναϊκού, ότι ήταν 55-45 κλπ, δεν έχει καμία σημασία.

Μπορεί να ήταν θυμωμένος με αυτό που έγινε στα ματς της Πέμπτης, αλλά θα πρέπει να προσέχει γιατί απέναντί του έχει έναν προπονητή που κάνει ένα έργο δύο χρόνια και αισθάνθηκε προσβεβλημένος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση του ΠΑΟΚ βγήκε μετά τις δηλώσεις του Λουτσέσκου για να καλύψει τον Λουτσέσκου. Αυτό μου δείχνει ότι παρασύρεται από το συναίσθημα, δεν είναι πολύ ψύχραιμος. Δεν θα έπρεπε να μιλάει. Ας περάσει μία μέρα κι ας κάνει δηλώσεις μετά κατά τη γνώμη μου, γιατί αδικεί τον εαυτό του. Θυμάσαι που έλεγα ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν πολλά νεύρα;

Ήμουν ένας παίκτης γκρινιάρης, κι ήμασταν μία ομάδα που θεωρούσαμε ότι αδικούμαστε. Όταν βγαίνεις μετά από κάθε ματς και μιλάς για την διαιτησία σε κάθε ήττα, δίνεις άλλοθι στους ποδοσφαιριστές σου. Οι πιο θυμωμένοι ποδοσφαιριστές από τους μεγάλους είναι του ΠΑΟΚ κι αυτό δεν είναι τυχαίο.

Αυτή τη νοοτροπία την περνάει η διοίκηση ή ο προπονητής. Αυτό το πράγμα σού παίρνει το μυαλό, το έχω κάνει αυτό το λάθος χρόνια, να σκέφτομαι ότι ο διαιτητής είναι εναντίον μου πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Σου παίρνει την αυτοσυγκέντρωση. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι οι ποδοσφαιριστές που διαμαρτύρονται περισσότερο στους διαιτητές.

Αυτό το οποίο δεν καταλαβαίνει ο Λουτσέσκου είναι ότι βάζει την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές σε αυτή τη διαδικασία κι έχουν νεύρα από πριν. Δεν ήταν μια διαιτησία που έκρινε το ματς στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς