18 C
Athens

ΟΦΗ – ΑΕΚ 2-0: Οι απίθανοι Κρητικοί πάτησαν την Ένωση (vid)

Ο ΟΦΗ πήρε σβάρνα την ΑΕΚ με μια μαγική εμφάνιση, την προσπέρασε στη βαθμολογία και την άφησε στο -8 από τον Ολυμπιακό - Καταπληκτική η ομάδα του Νταμπράουσκας, δεν μάσησε από το bullying του Διαμαντόπουλου και εξέθεσε όλες τις αδυναμίες των Κιτρινόμαυρων με σκόρερ τους Φελίπε και Ντίκο

Ο… φονέας των μεγάλων είναι Κρητικός! Ο ΟΦΗ μετά τον ΠΑΟΚ και τον Άρη έριξε στο καναβάτσο και την ΑΕΚ στο Ηράκλειο για να φτάσει τις τρεις νίκες (όλες εντός έδρας) και να σπάσει το αήττητο της Ένωσης, η οποία για δεύτερη φορά φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και πρώτη μετά το περσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έμεινε στο μηδέν στην επίθεση (2-0).

 

Οι Κρητικοί επιβεβαίωσαν πως φέτος είναι φτιαγμένοι για εξάδα, με τον Βάλντας Νταμπράουσκας να παρουσιάζει μια πολύ συμπαγή ομάδα – χωρίς αλλαγές συγκριτικά με το 1-1 απέναντι στον Παναιτωλικό – με τρομερές αλληλοκαλύψεις και χαφ που… δαγκώνουν στη μεσαία γραμμή. Σπουδαία εμφάνιση και από τον Βούρο που ηγήθηκε στην τριάδα των κεντρικών αμυντικών.

Από την άλλη, η ΑΕΚ είχε σε ακόμα ένα ματς αρκετές απουσίες αλλά αυτή τη φορά δεν βρήκε τρόπο να διασπάσει την άμυνα του ΟΦΗ, έχασε τη συγκέντρωσή της και έμεινε στο -8 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (με ματς λιγότερο). Οι Κρητικοί έφτασαν τους 12 βαθμούς και παραμένουν σε τροχιά πλέι οφ, με τη διακοπή να τους φέρνει μπροστά στην πρόκληση της σκληρής δουλειάς για να επιστρέψουν και να πανηγυρίσουν μια εκτός έδρας νίκη.

Τραγική διαιτησία του Διαμαντόπουλου που έδωσε πολλά φάουλ υπέρ της ΑΕΚ γύρω από την περιοχή του ΟΦΗ ενώ στις μονομαχίες οι Κρητικοί έβρισκαν μπάλα, ενώ χάρισε ένα σωρό κίτρινες κάρτες στην Ένωση.

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με ένα πανέμορφο γκολ του Λουίζ Φελίπε στο Γεντί Κουλέ. Ο Μεγιάδο τροφοδότησε κάθετα τον Μπάκιτς κι αυτός έβγαλε σέντρα από τα αριστερά για τον Φελίπε που έπιασε την καρφωτή κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

 

Η ΑΕΚ απείλησε με τέσσερα σουτ του Τσούμπερ (όλα άστοχα) και μια κεφαλιά του Κάλενς από στημένη φάση στα πρώτα 45′. Η εικόνα της ήταν κακή καθώς παγιδεύτηκε στον καλά κλεισμένο άξονα και αναγκάστηκε να παίξει με σέντρες που καθάριζαν εύκολα οι Πασαλίδης, Καρώ και Βούρος.

Ο Ματίας Αλμέιδα προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα ολοκληρώνοντας τις αλλαγές του από το 67′ και περνώντας στο ματς ό,τι καλύτερο είχε στον πάγκο του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού ο Μπάουμαν χρειάστηκε να επέμβει μόνο σε μια εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς.

Οι Κρητικοί έψαξαν γκολ στην αντεπίθεση και στο βρήκαν στο 83′ όταν ο Αμπάντα τροφοδότησε τον Ντίκο κι εκείνος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε από τον Στάνκοβιτς και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 2-0 που προκάλεσε έξαλλους πανηγυρισμούς στο Γεντί Κουλέ.

 

ΟΦΗ – ΑΕΚ 2-0

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ

Σκόρερ: 5′ Φελίπε, 83′ Ντίκο

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: Μπάκιτς, Μπάουμαν, Αμπάντα, Λαμπρόπουλος / Γαλανόπουλος, Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης (55′ λ. τρ. Λαμπρόπουλος), Καρώ, Λάρσον, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγέγος (75′ Αμπάντα), Μπάκιτς, Φελίπε (67′ Ντίκο)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Ρότα, Κάλενς, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος (67′ Πινέδα), Ελίασον (67′ Ζίνι), Πισάρο (61′ Γκατσίνοβιτς), Τσούμπερ (61′ Πόνσε), Φαν Βέερτ (61′ Αραούχο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς