17.7 C
Athens

Αφαιρέθηκε οριστικά το διαβατήριο του Λάρκιν, θα παίζει ως ξένος στην Εφές

Χωρίς τουρκικό διαβατήριο θα συνεχίζει να αγωνίζεται με τη φανέλα της Αναντολού Εφές ο Σέιν Λάρκιν, μετά την κόντρα του με την ομοσπονδία της χώρας.

Ο 31χρονος γκαρντ είχε κάνει έφεση ενάντια στην απόφαση να του αφαιρεθεί το διαβατήριο μετά την απουσία του από το Προ-προλυμπιακό τουρνουά, ωστόσο το Διαιτητικό Δικαστήριο την απέρριψε και τελικά επικύρωσε την απόφαση να αγωνίζεται ως ξένος με την Εφές.

Με μια μακροσκελή δήλωση, η τουρκική ομάδα εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο σχεδιασμός της σεζόν και η δομή του προϋπολογισμού έχουν υποστεί ένα βαρύ, ανεπανόρθωτο πλήγμα λόγω αυτής της ποινής».

Στην ανακοίνωσή της, η Εφές αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια του θερινού καμπ προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας για την Ολυμπιακή Πρόκριση και των επόμενων προκριματικών αγώνων, ο αθλητής μας, Σέιν Λάρκιν, προσήλθε στο καμπ προετοιμασίας την ημερομηνία που ζητήθηκε, ενημέρωσε τις αρχές για τον τραυματισμό του και υποβλήθηκε στους ελέγχους που ζήτησαν οι γιατροί της Εθνικής Ομάδας.

Ως αποτέλεσμα των ιατρικών ελέγχων, δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας λόγω οστικού οιδήματος που εντοπίστηκε στο γόνατό του. Αν και ο αθλητής μας ανέφερε τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας και τις ιατρικές εκθέσεις σχετικά με την κατάσταση του γόνατός του εγκαίρως και με ακρίβεια, καταδικάστηκε σε πολύ βαριά ποινή από την τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ.

Η τιμωρία που δέχτηκε ο αθλητής μας επηρέασε βαθιά τόσο τον ίδιο όσο και τον σύλλογό μας. Ο σχεδιασμός της σεζόν, η ισορροπία της ομάδας και η δομή του προϋπολογισμού έχουν υποστεί ένα βαρύ, ανεπανόρθωτο πλήγμα λόγω αυτής της ποινής. Ο σύλλογός μας, ο οποίος έχει εκπαιδεύσει αμέτρητους παίκτες για το τουρκικό μπάσκετ, παρείχε παίκτες στις Εθνικές Ομάδες σε κάθε ηλικιακή κατηγορία κάθε χρόνο και είναι μία από τις ομάδες που με υπερηφάνεια έστειλε τους περισσότερους αθλητές στην Εθνική μας ομάδα για πολλά χρόνια, υπέφερε περισσότερο σε αυτή τη διαδικασία.

Σήμερα μάθαμε με λύπη ότι το Συμβούλιο Αθλητικής Διαιτησίας, το οποίο αξιολόγησε το θέμα ως αποτέλεσμα της νομικής αίτησης που υπέβαλε ο Σύλλογός μας, ενέκρινε την ποινή που δόθηκε στον αθλητή μας».

Ο Αμερικανός γκαρντ είχε επίσης τιμωρηθεί με πέντε αγωνιστικές αποκλεισμό από τις υποχρεώσεις της Εφές.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς