17.7 C
Athens

Έξαλλος ο Σάρι: «Το πρόγραμμα είναι τρελό, στέλνουν τους παίκτες στο σφαγείο»

Τον έντονο εκνευρισμό του για το βεβαρημένο πρόγραμμα των συλλόγων, που αναγκάζει τους παίκτες να δίνουν πολλά μαζεμένα παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξέφρασε ο Μαουρίτσιο Σάρι, μετά την ήττα της Λάτσιο από τη Μίλαν στο Σαν Σίρο.

Οι Λατσιάλι έχουν παίξει πέντε παιχνίδια τις τελευταίες δύο εβδομάδες και δίνουν άλλα δύο την επόμενη, με την κόπωση να κάνει την εμφάνισή της στο γήπεδο, όπου μετρούν ήδη τέσσερις ήττες στη φετινή Serie A.

«Τα έχω… πάρει άγρια με την UEFA, τη FIFA, τη Serie A και όλη αυτή τη συμμορία για αυτό το τρελό καλεντάρι», δήλωσε ο Ιταλός προπονητής που τα… έχωσε στα θεσμικά όργανα για το απαιτητικό πρόγραμμα των παικτών:

«Στέλνουν τους παίκτες στο σφαγείο χωρίς να παρεμβαίνει κανείς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο αυτές τις μέρες: Πάρτε τα χρήματα και τρέξτε. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό ισχύει για ίσως 30, 40, 50 παίκτες.

Σε όλα μου τα χρόνια στο ποδόσφαιρο, δεν έχω δει ποτέ ένα τέτοιο πρόγραμμα. Μας έχουν βάλει να παίζουμε τρία εκτός έδρας παιχνίδια στη σειρά με Νάπολι, Γιουβέντους και Μίλαν. Γι΄ αυτό δυσκολευόμαστε στο γήπεδο.

Δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος μας στην Ευρώπη, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να περάσουμε τον όμιλο. Αλλά το Champions League είναι πολυτέλεια για εμάς. Η Serie A είναι η κύρια προτεραιότητά μας. Δεν είμαστε μεγάλη ομάδα. Αλλά είχαμε περίπου 50 μυϊκούς τραυματισμούς αυτή τη σεζόν. Πρέπει να παίζουμε κάθε τρεις μέρες και μετά οι παίκτες πηγαίνουν στις εθνικές τους ομάδες.

Ελπίζω η FIFA, η UEFA και η Serie A να αναλάβουν την ευθύνη για αυτό. Είμαι εντελώς εξοργισμένος μαζί τους. Δεν ξέρω ποιος θα μπορέσει να παίξει απέναντι στη Σέλτικ, επειδή έχουμε τόσο πολλούς τραυματισμούς».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς