19.9 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 19-4: Ερυθρόλευκο τσουνάμι έπνιξε τους Πράσινους στον Πειραιά

Οι πρωταθλητές με 15 γκολ διαφορά διεύρυναν το νικηφόρο σερί απέναντι στο τριφύλλι (51-0) και μπήκαν φορτσάτοι στο νέο πρωτάθλημα λίγες μέρες μετά τη μεγάλη ανατροπή επί της Γιουγκ

Την 51η σερί νίκη του στις εγχώριες διοργανώσεις (πρωτάθλημα και Κύπελλο) απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο πανηγύρισε με εμφατικό τρόπο ο Ολυμπιακός που «βούλιαξε» με το εντυπωσιακό 19-4 τον Παναθηναϊκό (ο οποίος έχει να νικήσει σε ντέρμπι 22 χρόνια) στο Παπαστράτειο για τη 2η αγωνιστική της Α1 πόλο Ανδρών.

Η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν μετά το πολύ απαιτητικό ματς και την απίθανη ανατροπή απέναντι στη Γιουγκ, έκανε… ξεμούδιασμα απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Μάζη, η οποία δεν φάνηκε ανταγωνιστική και δεν παρουσίασε καθόλου ανταγωνιστικό πρόσωπο παρά την αύξηση του μπάτζετ της.

Με 6-1 στην πρώτη περίοδο και συνολικό 10-2 στο ημίχρονο, αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό άγχος στους Ερυθρόλευκους που έκαναν συντήρηση δυνάμεων και δοκίμασαν πράγματα.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ενώ ο Παναθηναϊκός υπέστη δεύτερη διαδοχική μετά από εκείνη απέναντι στον ΑΝΟΓ στη Γλυφάδα σε ένα αρκετά κακό ξεκίνημα αφού προηγήθηκε και ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός στα προκριματικά του LEN Euro Cup.

Ο Γκίλλας με πέντε γκολ και οι Γενηδουνιάς – Παπαναστασίου με τέσσερα ήταν οι πιο παραγωγικοί παίκτες του Ολυμπιακού σε μια ακόμα άνετη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19-4

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 6-1, 4-1, 5-1, 4-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Λόντσαρ, Διρλαχίδης, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 3, Αλαφραγκής, Δήμου 1, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου 4, Δαμίγος, Γκίλλας 5, Λιαντζίρης

Παναθηναϊκός (Μάζης): Ριστίσεβιτς, Δευτεραίος, Κανδανολέων, Ζερβουδάκης 1, Νικολαΐδης 1, Στίβενσον, Μπραΐμης, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης, Αγκόρτσας, Αλβέρτης, Κρατημένος, Χωματάς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς