22.1 C
Athens

Μπενφίκα – Πόρτο 1-0: Ο Ντι Μαρία την έστειλε κορυφή, οι Δράκοι φωνάζουν για αποβολή-σκάνδαλο (vid)

Η Μπενφίκα νίκησε σε εντός έδρας ντέρμπι την Πόρτο μετά από πέντε χρόνια, με τους Δράκους να έχουν πολύ σοβαρά παράπονα για τους Ζοάο Πινέιρο και Αρτούρ Σοάρες Ντίας (VAR)

Μετά το κερδισμένο Super Cup, η Μπενφίκα αναδείχθηκε νικήτρια στο μεγάλο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Πόρτο στο Ντα Λουζ με 1-0 για να κάνει το προσπέρασμα και να ανέβει στην κορυφή με 18 βαθμούς (στο -2 βρίσκονται οι Δράκοι) ενώ παράλληλα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη απέναντι στην ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο σε αυτό το γήπεδο μετά από πέντε χρόνια.

Οι Λουζιτανοί δεν ήταν πολύ ανώτεροι αλλά ουσιαστικά το αποτέλεσμα κρίθηκε από… νωρίς μιας και ο Ζοάο Πινέιρο (πρώτος διαιτητής) και ο VAR Αρτούρ Σοάρες Ντίας τα έκαναν μαντάρα. Στο ελληνικό κοινό είναι ιδιαίτερα γνώριμοι αφού πρόκειται για συχνούς… επισκέπτες στη Super League με ορισμούς και σε ντέρμπι (πιο πρόσφατος ο Σοάρες Ντίας στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1).

Τι ακριβώς συνύβη και γιατί διαμαρτύρονται οι Δράκοι; Στο 19′ ο Καρντόσο αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Πινέιρο για μαρκάρισμα στον Νέρες που ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο.

Ο Καρντόσο φαίνεται να βρίσκει μπάλα ωστόσο ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας που ήταν στο VAR δεν βοήθησε να διορθωθεί αυτό το λάθος!

Σα να μην έφτανε αυτό, κινδύνευσε με κόκκινη λόγω Σοάρες Ντίας και ο Κάρμο, ο οποίος ανέτρεψε τον Ράφα Σίλβα και αντίκρισε αρχικά την κίτρινη κάρτα με τον VAR να καλεί τον Πινέιρο για να αλλάξει την απόφασή του, κάτι που (σωστά) δεν συνέβη.

Η Πόρτο το πάλεψε και με δέκα παίκτες στο πρώτο μέρος αλλά στο δεύτερο κατέρρευσε και απλά ήταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ.

Ο Κεκτσού είχε δοκάρι στο 53′, στο 56′ ο Κόστα σταμάτησε τον Νέρες εξ επαφής, στο 57′ ο Οταμέντι αστόχησε αλλά στο 68′ ο Ντι Μαρία με γλυκιά λόμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτό το αποτέλεσμα, η Μπενφίκα πανηγύρισε δεύτερη σερί νίκη σε ντέρμπι με την Πόρτο μετά τη σεζόν 2009/10 όταν είχε επικρατήσει σε δύο διαδοχικά για πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρότζερ Σμιντ): Τρούμπιν, Όρσνες, Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Μπα, Ζοάο Νέβες, Κεκτσού, Ντι Μαρία (86′ Ζοάο Μάριο), Ράφα Σίλβα (90+7′ Τένγκστεντ), Νέρες (86′ Γιούρασεκ), Μούσα (67′ Καμπράλ)

ΠΟΡΤΟ (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο, Καρντόσο, Κάρμο, Βέντελ (80′ Μπόρζες), Μπαρό (25′ Ζοζέ Πέδρο), Εουστάκιο, Βαρέλα (84′ Ιβάν Χάιμε), Γκαλένο, Πεπέ (80′ Φ. Κονσεϊσάο), Ταρεμί

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς