21.7 C
Athens

ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-1: Και πώς να χάσει με τέτοιο Παπαδόπουλο! (vid)

Όπως το 2021, έτσι και απόψε ο Γιάννης Παπαδόπουλος καθάρισε στεγνά τον Ατρόμητο προκειμένου η ΑΕΚ να πάρει με το ζόρι την πρώτη της φετινή νίκη στην OPAP Arena

Για τα όσα συνέβησαν στην OPAP Arena από το 80′ κι έπειτα στην αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο θα μπορούσε να γραφτεί ένα βιβλίο στο οποίο απόλυτοι πρωταγωνιστές θα ήταν οι διαιτητές και δυστυχώς όχι οι ποδοσφαιριστές.

 

Το αγωνιστικό θα περάσει σε δεύτερη μοίρα με τα όσα συνέβησαν, με τον Ατρόμητο να έχει πάρα πολλούς και σωστούς λόγους να διαμαρτύρεται για τον τρόπο που ηττήθηκε με 2-1.

 

Δεν είναι μόνο η ζωή που κάνει κύκλους αλλά και το ποδόσφαιρο το ίδιο. Και οι διαιτητές πολλές φορές. Πριν από δύο χρόνια ο Γιάννης Παπαδόπουλος σε ματς της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο «έκρινε» το αποτέλεσμα (θυμηθείτε εδώ όσα είχαν συμβεί) ενώ η διαιτησία του και στο εν λόγω παιχνίδι δεν θα περάσει απαρατήρητη.

ΑΕΚ – Ατρόμητος: Ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι, ο Παπαδόπουλος δεν έδωσε ούτε φάουλ και ο Σιδηρόπουλος πέρα βρέχει! (vid)

Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε οχτώ αλλαγές συγκριτικά με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ήθελε να δει τους παίκτες του να πανηγυρίζουν την πρώτη εντός έδρας νίκη φέτος σε όλες τις διοργανώσεις – και μάλιστα χωρίς ρυθμό – αλλά για να συμβούν όλα αυτά έπρεπε να γίνουν πολλά και διάφορα στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία θα σηκώσουν μπόλικη συζήτηση.

Ας τα πιάσουμε ένα ένα. Η Ένωση δεν είχε τη συνήθη επιθετικότητα που τη χαρακτηρίζει (και πώς να συμβεί αυτό με τόσες αλλαγές και με τόσα συνεχόμενα ματς) αλλά στο 31′ άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο υποδείχθηκε επειδή ο Τσακμάκης γκρέμισε τον Μάνταλο μετά το μακρινό σουτ του Αραούχο που κατέληξε στο δοκάρι και πάνω στη διεκδίκηση της μπάλας.

 

Ο Τσιντώτας είχε μπόλικη δουλειά απέναντι στην πρώην ομάδα του με επεμβάσεις κυρίως στον Πόνσε και κάπως έτσι ο Ατρόμητος έμενε στο ματς.

Ουσιαστικά οι Περιστεριώτες μπήκαν στο παιχνίδι μετά το 60′ και με τις αλλαγές του Κρις Κόλμαν που συνέβαλαν στην καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Η ΑΕΚ «υπνωτίστηκε» νόμιζε ότι το διαχειριζόταν και ξαφνικά στο 77′ άρχισαν να αλλάζουν όλα.

Ο Έντερ με ένα μακρινό σουτ υποχρέωσε τον Στάνκοβιτς σε σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ. Στην εκτέλεση που ακολούθησε από τα αριστερά και μετά το πρώτο σουτ του Έντερ ο Έρλινγκμαρκ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ωστόσο παρότι ήταν ξεκάθαρα καλυμμένος από τον Τσιντώτα και έναν ακόμα παίκτη της Ένωσης, το γκολ ακυρώθηκε!

 

Ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει και στο 89′ ο Αγκιμπού Καμαρά τροφοδότησε κάθετα τον Αντζιέλσκι που έφυγε τετ α τετ, γκρεμίστηκε από τον Σιντιμπέ και υποδείχθηκε πέναλτι. Ο επόπτης Σάββας υπέδειξε αμέσως οφσάιντ (!) αλλά η φάση ελέγχθηκε και προφανώς ο επιθετικός των φιλοξενούμενων καλυπτόταν.

Ο Αντζιέλσκι κέρδισε και την αποβολή του Σιντιμπέ στο 88′ κι ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-1.

 

Στην αμέσως επόμενη φάση μετά το γκολ, η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε μια φάση που ο Έρλινγκμαρκ διεκδικεί την μπάλα (που βρίσκει οριακά πρώτος ο Μάνταλος) και κλωτσά τον αντίπαλό του ωστόσο στην αρχή της φάσης ο Ζίνι έχει κερδίσει την κατοχή της μπάλας με το χέρι. Η φάση εξετάστηκε και θεωρήθηκε καθαρή (!) με τον Γκατσίνοβιτς να κάνει το 2-1.

Εκεί κρίθηκαν όλα και η διάθεση του διαιτητή φάνηκε και ως το τέλος κι αφού είχαν υποδειχθεί 10′ καθυστερήσεων (με αρκετές διακοπές εντός αυτών). Στο 90+12′ ο Αντζιέλσκι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν πήγε στα δίχτυα γιατί ο Χατζισαφί με αυτοθυσία έδιωξε λίγα μέτρα μακριά από τη γραμμή του τέρματος του εξουδετερωμένου Στάνκοβιτς.

Ο Παπαδόπουλος σφύριξε άμεσα τη λήξη του αγώνα χωρίς παραπάνω λεπτά παρά τις καθυστερήσεις στις… καθυστερήσεις και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Η ζωή συνεχίζεται στο «εξυγιαντικό» ελληνικό ποδόσφαιρο…

ΑΕΚ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1

Σκόρερ: 31′ Άμραμπατ, 90+5′ Γκατσίνοβιτς / 89′ πεν. Αντζιέλσκι

Γήπεδο: OPAP Arena

Κόκκινη: 88′ Σιντιμπέ

Διαιτητής: Παπαδόπουλος

Κίτρινες: Χατζισαφί, Κάλενς / Ντε Μποκ, Τσακμάκης, Γιουμπιτάνα, Έρλινγκμαρκ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον (83′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Άμραμπατ (60′ Ελίασον), Πισάρο (60′ Γκατσίνοβιτς), Αραούχο (60′ Τσούμπερ), Πόνσε (60′ Ζίνι)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Κούντε (55′ Αγκιμπού Καμαρά), Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (69′ Φριντγιόνσον), Ρομπάιγ (55′ Βαλένσια), Κούεν (46′ Έντερ), Βέργος (69′ Αντζιέλσκι)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς