18.8 C
Athens

Αστέρας – Παναθηναϊκός 1-4: Έσπασε την κατάρα στην Τρίπολη μετά από 6,5 χρόνια με Ιωαννίδη και… Ευαγγέλου

Με ένα μάλλον ανύπαρκτο φάουλ για το 0-1 και ένα πέναλτι εκτός περιοχής (στο 1-3), ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη μετά τον Φεβρουάριο του '17 έχοντας στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων τον δις σκόρερ Ιωαννίδη, τον Παλάσιος αλλά και τον... Ευαγγέλου

Η Τρίπολη τα τελευταία χρόνια ήταν… μαύρη τρύπα για τον Παναθηναϊκό που πέταγε διαρκώς βαθμούς ανεξαρτήτως της αγωνιστικής του κατάστασης. Μετά τον Φεβρουάριο του 2017, οι Πράσινοι κατάφεραν να φύγουν χαμογελαστοί από την Αρκαδία απέναντι στον Αστέρα που γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα του (1-4) και την τρίτη στη σεζόν.

Το τριφύλλι ανακτά ψυχολογία πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και ευελπιστεί να μην έχει άλλες αγωνιστικές απώλειες σε τραυματισμούς ενώ έφτασε τους 12 βαθμούς και είναι στο -4 από τον Ολυμπιακό με ματς λιγότερο.

Οι Αρκάδες είχαν ένα καλό διάστημα από το 60′ ως το 75′ και ήλεγχαν την κατάσταση και στο πρώτο μέρος απέναντι στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που παρατάχθηκε με εννέα αλλαγές συγκριτικά με το ματς απέναντι στην ΑΕΚ για λόγους ροτέισον.

Κακή η διαιτησία του Ευαγγέλου τόσο στη φάση του φάουλ από το οποίο έγινε το 0-1 στο 5′ όσο και στα πέναλτι που υπέδειξε τόσο στο πρώτο μέρος όσο και στο δεύτερο (ειδικά στο 80′) με τον Τζούρισιτς να πέφτει στο μαρκάρισμα του Καρμόνα εκτός περιοχής!

Το πράσινο ξεκίνημα στη βροχερή Τρίπολη ήταν το ιδανικό αφού μόλις στο 5′ ο Μλαντένοβιτς – σε ένα φάουλ που δόθηκε αρκετά εύκολα στον Παλάσιος σε καλό σημείο εκτός περιοχής – εκτέλεσε και ο Αράο με το στήθος στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε κι έκανε το 0-1.

Η απάντηση του Αστέρα ήταν άμεση καθώς στο 7′ ο Καλτσάς πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι στην πλάτη του Μλαντένοβιτς μετά τη σέντρα του Άλβαρες από τα αριστερά και έκανε το 1-1.

Οι Αρκάδες πήραν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και ο Παναθηναϊκός στο 31′ κόντρα στη ροή του αγώνα μετά από απίθανη σέντρα του Παλάσιος από τα δεξιά ο Βέρμπιτς πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ευαγγέλου υπέδειξε πέναλτι στη μονομαχία του Κώτσιρα με τον Μπαρτόλο, ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο και στην επαναφορά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Ο Αστέρας βελτίωσε την εικόνα του μετά το 60′ με ανακτήσεις κατοχής και πίεση ψηλά αλλά οι φάσεις που δημιούργησε ήταν μετρημένες στα δάχτυλα και παντελώς ακίνδυνες για τον Λοντίγκιν.

Ο Ιωαννίδης πέρασε ως αλλαγή και κλείδωσε το τρίποντο. Το (ανύπαρκτο) πέναλτι – ήταν φάουλ εκτός περιοχής – του Καρμόνα στον Τζούρισιτς έδωσε την ευκαιρία στον διεθνή Έλληνα επιθετικό να κάνει το 1-3 με τρομερή εκτέλεση ενώ επτά λεπτά αργότερα έβαλε κερασάκι στην τούρτα με απίθανο τελείωμα από τα αριστερά και με τον Παπαδόπουλο εκτός εστίας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-4

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σκόρερ: 7′ Καλτσάς / 5′ Αράο, 31′ Βέρμπιτς, 80′ πεν., 87′ Ιωαννίδης

Διαιτητής: Ευαγγέλου

Κίτρινες: Άλβαρες, Χριστόπουλος, Καρμόνα / Μλαντένοβιτς

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Γκρόζντανιτς (61′ Σουρλής), Μουνάφο (76′ Ντιαρά), Κρεσπί, Μπαρτόλο (77′ Ζουγλής), Καλτσάς (81′ Σίτο), Μιριτέλο (61′ Μάντζης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Πάλμερ-Μπράουν (46′ λ. τρ. Σένκεφελντ), Γεντβάι (84′ Ρουμπέν Πέρεθ), Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Αράο, Τζούρισιτς, Βέρμπιτς (66′ Μαντσίνι), Παλάσιος (74′ Βιλένα), Σπόραρ (73′ Ιωαννίδης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς