20.2 C
Athens

Κακοκαιρία Elias: Βούλιαξε ξανά ο Βόλος, πλημμύρισαν σπίτια

Εφιαλτικές στιγμές για δεύτερη φορά μέσα ένα μήνα βιώνουν οι κάτοικοι του Βόλου, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων - Ο Κραυσίδωνας έχει «σπάσει», με αποτέλεσμα τεράστιοι τόνοι νερού να διοχετεύονται στους δρόμους της πόλης

Εφιαλτικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι του Βόλου, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας Elias. Για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα, η πόλη έχει πλημμυρίσει, ενώ αρκετές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Ο περιφερειακός δρόμος δεν είναι προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στον κόμβο προς την Αγριά όπου οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια, τα φερτά υλικά είναι πολλά και έχει διακοπεί κάθε κυκλοφορία.

Ο Κραυσίδωνας έχει σπάσει με αποτέλεσμα τεράστιοι τόνοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης. Πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίζονται και μέσα στην πόλη του Βόλου, καθώς η ποσότητα νερού στους δρόμους είναι μεγάλη με τους οδηγούς να αδυνατούν να μετακινηθούν.

Η πυροσβεστική υπηρεσία επιβεβαίωσε πως δέχεται αρκετές κλήσεις για απεγκλωβισμούς τόσο μέσα από τον Βόλο, όσο και από τις Αλυκές και την Αγριά.

Διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόλου σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης και το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Νοικοκυριά στον Βόλο, τη Νέα Ιωνία και το Διμήνι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει η αποκατάσταση της ζημιάς.

«Ούτε ρεύμα ούτε πόσιμο νερό»

Κάτοικοι της πόλης και των γύρω περιοχών μίλησαν στην «Καθημερινή» σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στις γειτονιές τους.

Η Κατερίνα Ευαγγελινού, που μένει στο «Οξυγόνο», πάνω από τον χείμαρρο Κραυσίδωνα, μεταφέρει πως τα ύδατα έχουν υπερχειλίσει και η περιοχή δεν έχει ούτε ρεύμα ούτε πόσιμο νερό. Αλλος κάτοικος, που διαμένει κοντά στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο, περιγράφει πως κάτοικοι «ψάχνουν τα αυτοκίνητά τους».

Λίγο πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι καταστηματάρχες κοντά στο λιμάνι πάσχιζαν να βγάλουν τα νερά από τις επιχειρήσεις τους με σκούπες. Ακόμα μία γυναίκα που μένει στον Βόλο, μεταφέρει πως ο χείμαρρος Ξηριάς δεν έχει μεν υπερχειλίσει αλλά η στάθμη των υδάτων είναι ανησυχητική. Οπως λέει, στο Βελεστίνο ο χείμαρρος έχει υπερχειλίσει και σπίτια έχουν γεμίσει νερά.

«Η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη. Εκκληση. Κλειστείτε στα σπίτια σας, πηγαίνετε σε ψηλότερους ορόφους, προστατεύστε τη ζωή σας» ανέφερε σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. Οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι και, μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, όλες οι συγκοινωνίες έχουν διακοπεί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς