27.7 C
Athens

Ολυμπιακός – Άρης 4-1: Θρύλος τεσσάρων αστέρων διέλυσε τους Κίτρινους (hls)

Η ισοφάριση με τον τρομερό σουτ του Πάρδο έκανε... έξαλλους τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι ισοπέδωσαν τον Άρη χάρη στα δυο γκολ του έξοχου Ελ Κααμπί και την «ομορφιά» του Γιόβετιτς - Ο Φορτούνης έχασε πέναλτι για το 5-1 και ο Μπιέλ σπατάλησε μια τεράστια ευκαιρία λίγα λεπτά νωρίτερα

Ερυθρόλευκος τυφώνας σάρωσε τον Άρη με 4-1 στο Καραϊσκάκη και ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός πηγαίνει από τεσσάρα σε τεσσάρα!

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ επιβεβαίωσε την υπεροχή της απέναντι στους Κίτρινους και αντέδρασε εκπληκτικά όταν ισοφαρίστηκε από εκείνους. Ο Άρης κατέβηκε με άκρως αμυντική ενδεκάδα, οι κόντρες δεν του βγήκαν στο πρώτο μέρος αλλά για ένα διάστημα στο δεύτερο προσπάθησε να βάλει δύσκολα στους Ερυθρόλευκους.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί και ο Στέβαν Γιόβετιτς όμως δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης, με το σκορ να παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις και τον Άρη να είναι τυχερός που γλίτωσε από πέμπτο γκολ.

Η αγωνία του Ισπανού προπονητή του Ολυμπιακού ασφαλώς κι έχει να κάνει με τους τραυματισμούς των Ρέτσου και Φορτούνη, με τον πρώτο να παραπονιέται για μυϊκό πρόβλημα στο 79′ (στη θέση του πέρασε ο Ντόη) και τον τελευταίο – που έχασε πέναλτι – να χτυπά στον αστράγαλο στο τέλος.

Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν σε τέταρτη σερί (!) τεσσάρα στο σπίτι τους μετά τον Ατρόμητο, τη Λαμία και την Κηφισιά κι αν και δέχθηκαν το πρώτο γκολ στο Φάληρο (18-1 τα επιμέρους τέρματα στα πρώτα πέντε εντός), έδειξαν πως φέτος ειδικά στο κάστρο τους δεν αστειεύονται.

Όπως και στα προηγούμενα ματς, έτσι και σε αυτό, ο Ολυμπιακός έχασε νωρίς μια τεράστια καθαρή ευκαιρία μόλις στο 7′ όταν από λανθασμένη μεταβίβαση του Οντουμπάτζο, ο Φορτούνης γύρισε για τον Ελ Κααμπί αλλά εκείνος σούταρε ψηλά.

Ο Φορτούνης ήταν ξανά ο οργανωτής και στο 21′ ο Σολμπάκεν πέρασε από τα αριστερά στον διεθνή μεσοεπιθετικό που άνοιξε στον Μασούρα κι εκείνος γύρισε στην περιοχή με τον Μπράμπετς να πετυχαίνει αυτογκόλ.

Ο Άρης δεν δημιούργησε την παραμικρή ευκαιρία, έχασε τον Μπράμπετς με τραυματισμό στο 37′ (πέρασε στη θέση του ο Βέλεθ) αλλά για καλή του τύχη δεν δέχθηκε τις μεγάλες φάσεις με εξαίρεση ένα διαγώνιο σουτ του Σολμπάκεν στο 39′ που έφυγε άουτ.

Με την είσοδο του Πάρδο στο δεύτερο μέρος τα πάντα άλλαξαν. Ο Ισπανός μέσος έπιασε ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να του στρώνεται έπειτα από την απομάκρυνση του Κίνι και έκανε το 1-1 στο 47′.

Έξι λεπτά αργότερα σε αντεπίθεση, ο Σουλεϊμάνοφ άφησε στον Νταρίντα που έφυγε τετ α τετ και πλάσαρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Αμέσως οι Ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν το… σοκ και με την είσοδο των Ποντένσε και Μπιέλ άρχισαν να «πυροβολούν» προς την εστία του Κουέστα.

Το 2-1 ήρθε στο 62ο λεπτό με τον Φορτούνη να εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά και τον Ελ Κααμπί να πιάνει την κεφαλιά (αρκετά δύσκολα καθώς παρεμποδίστηκε από τον Ρέτσο).

Ο Μαροκινός δεν σταμάτησε εκεί αφού στο 70′ ο Ποντένσε πέρασε κάθετα για τον Ροντινέι, εκείνος γύρισε στο πρώτο δοκάρι και ο Ελ Κααμπί έκανε την προβολή για το 3-1.

Ο Κουέστα είχε πολλή δουλειά και στα εναπομείναντα λεπτά, με τον Ποντένσε και τον Μπιέλ να χάνουν ευκαιρίες για τέταρτο γκολ, το οποίο πέτυχε στο 84′ ο Γιόβετιτς με τρομερό σουτ μετά την ασίστ του Μπιέλ.

Ο Ισπανός έψαξε κι εκείνος το γκολ από μια τρομερή βαθιά μπαλιά του Γιόβετιτς αλλά στο 87′ αστόχησε στο τετ α τετ με τον Κουέστα.

Οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι μετά από κούρσα και γύρισμα του Ροντινέι στο 90′ (η μπάλα βρήκε σε χέρι) αλλά ο Φορτούνης νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Άρη με το 4-1 να παραμένει.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ 4-1

Σκόρερ: 21′ αυτ. Μπράμπετς, 62′, 70′ Ελ Κααμπί, 87′ Γιόβετιτς / 47′ Πάρδο

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Αλ Χακίμ (ΣΟΥ)

Κίτρινες: Καμαρά, Κίνι / –

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (79′ λ. τρ. Ντόη), Φρέιρε, Κίνι (75′ Ορτέγκα), Έσε, Μαντί, Φορτούνης, Σολμπάκεν (56′ Ποντένσε), Μασούρας (56′ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (79′ Γιόβετιτς)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μπράμπετς (37′ λ. τρ. Βέλεθ), Ματαρίτα, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο (46′ Πάρδο), Νταρίντα, Φερστράτε (86′ Ζουλς), Σουλεϊμάνοφ (72′ Κάρλσον), Μοντόγια, Μενέντες (72′ Σαμόρα), Μορόν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς