15 C
Athens

Η Μίλαν παρουσίασε το πλάνο για τη δημιουργία του νέου και εντυπωσιακού γηπέδου της

Το πρώτο σημαντικό βήμα για το νέο γήπεδο της Μίλαν έγινε επίσημα την Τετάρτη (27/9), με την ομάδα του Στέφανο Πιόλι να καταθέτει πρόταση για την αστική ανάπτυξη της περιοχής του «Σαν Φραντσέσκο» όπου προορίζεται η οικοδόμηση της νέας της έδρας.

Η Μίλαν παρουσίασε το πλάνο διεξοδικά, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θα δημιουργηθεί μια πολύ σημαντική υποδομή με δρόμους, μετρό, πεζοδρόμια κλπ., σε μια αστική περιοχή για να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αφορά σε συνολική επιφάνεια 108.000 τμ. (η οποία εγκρίθηκε το 2021) ενώ παράλληλα μαζί με τις αθλητικές εγκαταστάσεις αναμένεται να φτάσει στα 235.000 τμ. και φυσικά προβλέπονται τεράστιοι χώροι πρασίνου.

Το καινοτόμο γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 70.000 θέσεων και θα συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη με τις απαραίτητες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εγκατάσταση συστήματος ανακύκλωσης του νερού. Επίσης, προβλέπεται ειδικά διαμορφωμένος χώρος για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πέρα από αυτά όμως, αναμένεται να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις για το Μουσείο και το επίσημο κατάστημα της Μίλαν, τα νέα γραφεία της διοίκησης, ένα ξενοδοχείο και ένα κέντρο παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας που θα μεταμορφώσει όλη την περιοχή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς