21.7 C
Athens

Λιόλιος: Το πρωτάθλημα της Elite League μπήκε σε κάθε σπίτι, είχαμε 2.000.000 views

Το πρωτάθλημα της Elite League μετράει αντίστροφα για την έναρξη του και ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ στάθηκε μεταξύ άλλων στην περσινή χρονιά και το ενδιαφέρον που υπήρχε για το πρωτάθλημα, ενώ μίλησε για τους στόχους που υπάρχουν για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Χαίρομαι που είμαι ανάμεσά σας για την παρουσίαση της Elite League. Πέρσι το πρωτάθλημα μπήκε σε κάθε σπίτι, είχαμε δύο εκατομμύρια views. Όταν περνούσαμε από τη δραχμή στο ευρώ, θέλαμε λίγο χρόνο. Αυτό γίνεται σε όλες τις αλλαγές. Και η Elite League δεν άλλαξε μόνο στο όνομα, αλλά και στη φιλοσοφία. Καλωσορίζω τις ομάδες που ανέβηκαν στην κατηγορία, έχουμε έναν συνδυασμό ομάδων με ιστορία και φιλοδοξία. Έχοντας δύο κενές θέσεις λειτουργήσαμε με τον θεσμό των wild card και οι δύο ομάδες ήταν ο Αίας Ευόσμου και η Μύκονος. Η φετινή Elite League θα είναι πολύ συναρπαστική, με ένα μείγμα ομάδων που έχουν ιστορία, που έχουν εμπειρία και κάποιες που πρωτοέρχονται και έχουν απεριόριστη φιλοδοξία.

Η Basket League είναι η πρώτη κατηγορία, η κορυφή της πυραμίδας και η βιτρίνα του ελληνικού μπάσκετ είναι εκεί, αλλά η Elite League για μας είναι και θα είναι ο προορισμός. Όλοι θα μπορούν να λένε ότι συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα που τα έχει όλα. Χρειάζεται όλες οι ομάδες να έχουν κοινό όραμα με μας και οι σύλλογοι θα πρέπει να δουλεύουν για την ομάδα τους, για την περιοχή τους και για το ελληνικό μπάσκετ. Έχουμε σχεδιάσει πώς θέλουμε να είναι σε τρία χρόνια η κατηγορία, αλλά… βήμα-βήμα. Ευχαριστούμε τον χορηγό μας, το Ερρίκος Ντυνάν, αλλά και το Action 24 που θα φέρει σε περισσότερα σπίτια το πρωτάθλημα.

Πέρσι είχαμε 2 εκατομμύρια views στους αγώνες, φέτος θέλουμε να πάμε 50% πάνω και του χρόνου να διπλασιαστεί. Συμμετείχαν 859 σωματεία σε όλη την Ελλάδα σε ένα ερωτηματολόγιο για όλες τις ενέργειες της ομοσπονδίας. Ρωτήσαμε ποιο ήταν το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα στις εθνικές κατηγορίες και 29,92% είπαν η Basket League και 46% η Elite League. Αυτό από μόνο του μας δίνει μια υπευθυνότητα στο τι πρέπει να κάνουμε. Κάθε φορά πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να κάνουμε το πρωτάθλημα πιο ενδιαφέρον, πιο όμορφο στην εικόνα, στα γήπεδά μας που θέλουν βελτίωση. Πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας στις κερκίδες. Ρωτήσαμε τις ομάδες για το θέμα της βίας, για το ποιος ευθύνεται και το 63% απάντησε η πολιτεία, ενώ ένα 28% απάντησε οι παράγοντες. Εγώ το κρατώ αυτό. Θα πρέπει, λοιπόν, από τη δικιά μας πλευρά να ξέρουμε ότι έχουμε κάνει τα μέγιστα για τον περιορισμό της βίας στα γήπεδα.

Ρωτήσαμε τους παράγοντες τι πιστεύουν πως πρέπει να κάνει η ΕΟΚ για τη βία στα γήπεδα. Απάντησαν δύο πράγματα, να βάλει πολύ αυστηρές κυρώσεις στις ομάδες και να απαγορεύει την είσοδο στους χούλιγκαν. Θα είμαστε, λοιπόν, από τη μεριά μας πάρα πολύ αυστηροί. Μας το ζητά το αθλητικό κίνημα και έτσι θα βελτιώσουμε το προϊόν. Να ξέρουμε ότι τα γήπεδα είναι περιβάλλον πολιτισμού.

Ρωτήσαμε επίσης για τη διαιτησία, υπήρχε διαφορά στις απαντήσεις μεταξύ εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων. Στις ενώσεις υπάρχει μια μικρή ικανοποίηση στις ενώσεις, το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στις εθνικές κατηγορίες. Οι ενέργειές μας είναι να βελτιώνεται το περιβάλλον στους αγώνες. Θα κοιτάξουμε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες διαιτησίες, έναν συνδυασμό έμπειρων και νέων διαιτητών.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει και να είμαστε εδώ και να έχουμε τέτοια απήχηση, αν εσείς οι ομάδες δεν το κάνατε αυτό. Εσείς είσαστε υπεύθυνοι αν πάει καλά ένα πρωτάθλημα και εμείς ως διοίκηση είμαστε υπεύθυνοι αν κάτι δεν πάει καλά. Η συνεργασία που έχουμε είναι άριστη. Το πρωτάθλημα αυτό δεν είναι σκαλοπάτι, αλλά σε λίγο καιρό θα γίνει προορισμός και θέλουμε να βοηθήσει στην εξέλιξη των αθλητών και την αναβάθμιση του ελληνικού μπάσκετ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς