19.7 C
Athens

Γουίλμπεκιν για Αταμάν: «Είπε ανακρίβειες, ήθελα να λύσω το πρόβλημα μαζί του πρόσωπο με πρόσωπο»

Ο Γουίλμπεκιν χαρακτήρισε ανακρίβειες όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στο ζήτημα που οδήγησε στην τιμωρία του από την ομοσπονδία της Τουρκίας

Για την πρόσφατη συνάντηση που είχε στο τουρνουά της Ρόδου με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, μίλησε ο Σκότι Γουίλμπεκιν.

Σέιν Λάρκιν και Σκότι Γουίλμπεκιν ήταν τα δύο ονόματα που απασχόλησαν το φετινό καλοκαίρι στην Τουρκία καθώς δεν αγωνίστηκαν προ-προολυμπιακό τουρνουά της Κωνσταντινούπολης.

Οι δύο Αμερικανοί που αγωνίζονται ως νατουραλιζέ στην Εθνική Τουρκίας (όχι ταυτόχρονα καθώς κάθε χώρα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει έναν νατουραλιζέ ανά διοργάνωση) τιμωρήθηκαν από την ομοσπονδία για τον λόγο αυτό με ποινή 5 αγώνων στις εγχώριες διοργανώσεις τους τιμώρησε και 90.000 τουρκικών λιρών.

Ο Γουίλμπεκιν μίλησε στο τουρκικό S Sport για όσα συνέβησαν, έδωσε τη δική του εξήγηση και αναφέρθηκε και στον Αταμάν και στις δηλώσεις που είχε κάνει για αυτόν. Μάλιστα εξήγησε και όσα του είπε στο πρόσφατο τετ-α-τετ που είχαν στο τουρνουά της Ρόδου, τονίζοντας πως ήθελε να λύσει από κοντά το πρόβλημα που υπάρχει.

«Τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα παρουσίασε η τουρκική ομοσπονδία. Ήμουν σε επαφή με τους ανθρώπους της εθνικής ομάδας. Μίλησα με όποιον προσπάθησε να με προσεγγίσει, δεν είχα εξαφανιστεί.

Απάντησα κάθε φορά που χτύπησε το τηλέφωνό μου. Τους εξήγησα πώς έχει η κατάσταση. Χρειαζόμουν χρόνο για αποκατάσταση. Μετά η κατάσταση έφυγε εκτός ελέγχου. Ήταν μια άτυχη στιγμή για τις δυο πλευρές. Δεν είναι καλό για την Τουρκία, ούτε για μένα και τον Σέιν Λάρκιν.

Μίλησα στη Ρόδο με τον Αταμάν για όσα είπε για μένα. Ήταν ανακρίβειες. Ήθελα να λύσω το πρόβλημα μαζί του πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν μου αρέσει όταν κάποιος μιλάει δημόσια για τον χαρακτήρα μου. Στο τέλος, συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Αν είμαι υγιής και με καλέσουν, θέλω να παίξω ξανά για την Εθνική Τουρκίας», τόνισε ο Γουίλμπεκιν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς