16.4 C
Athens

Ακτή Βάρκιζας: Σε εταιρία συμφερόντων Δ. Γιαννακόπουλου η εκμετάλλευση της παραλίας

Στα χέρια εταιρίας συμφερόντων του Δ. Γιαννακόπουλου περνά η εκμετάλλευση της Ακτής Βάρκιζας, με την εταιρία Black Wave Varkiza να είναι η μοναδική που κατέθεσε προσφορά

Με τίμημα 1,31 εκατ. ευρώ ετησίως κι επιπλέον 6% επί του τζίρου η Ακτή Βάρκιζας (οργανωμένη ακτή και ελεύθερη παραλία) πρόκειται να υπεκμισθωθεί από τον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην εταιρεία “Black Wave Varkiza” που συνδέεται με τον πρόεδρο της ΒΙΑΝΕΞ και ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας παραχώρησης που έχει υπογραφεί με την ΕΤΑΔ, ο δήμος από την πλευρά του θα αποδίδει μίσθωμα σε αυτήν, που ανέρχεται σε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ σε ετήσια βάση.

Ο σχετικός διαγωνισμός, στο πλαίσιο της διαδικασίας που είχε εκκινήσει ο δήμος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, με την εταιρεία του ομίλου Γιαννακόπουλου να υποβάλλει τη μόνη προσφορά. Η κατακύρωση του διαγωνισμού αναμένεται να γίνει μετά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου των 3Β η οποία αναμένεται να συνεδριάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι την πλαζ της Βάρκιζας υπομίσθωνε τα προηγούμενα χρόνια ο όμιλος Βλαβιανού από τον όμιλο Grecotel, ο οποίος με τη σειρά του μίσθωνε την έκταση από την ΕΤΑΔ. Στις αρχές του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκε έξωση του ομίλου Grecotel αλλά και του κυρίου Βλαβιανού από την έκταση μετά την απόφαση για παραχώρησή της στον Δήμο της περιοχής, προκειμένου να αξιοποιηθεί εκ νέου όπως και συνέβη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο την ευθύνη λειτουργίας της πλαζ είχε ο δήμος 3Β, προκειμένου να μην παραμείνει κλειστή, καθότι ακόμη δεν είχε πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για τον ορισμό του νέου μισθωτή που θα έχει το δικαίωμα αξιοποίησής της.

Υπολογίζεται ότι σε ημερήσια βάση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επισκέπτονται την πλαζ περίπου 5.000 άτομα. Η επιχείρηση που αναλαμβάνει την πλαζ, θα έχει την δυνατότητα εκμετάλλευσης για τις ξαπλώστρες, το αναψυκτήριο, ενώ θα εισπράττει και το τίμημα από το εισιτήριο εισόδου των λουόμενων που θα προσέρχονται σε αυτήν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς