22.8 C
Athens

Ολυμπιακός – Γιουγκ 16-15: Επέστρεψε από την κόλαση με ασύλληπτη ανατροπή και νίκησε στα πέναλτι!

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν μια τρομερή ανατροπή από το -5 στο Παπαστράτειο και πανηγύρισαν στα πέναλτι (με δύο αποκρούσεις του Μπίγιατς) μια πάρα πολύ σημαντική νίκη στην εξέλιξη του ομίλου

Η πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση της σεζόν ήταν και must win για τον Ολυμπιακό λόγω του νέου φορμάτ του LEN Champions League. Οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν από πολλές διακυμάνσεις στο παιχνίδι με τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στο Παπαστράτειο αλλά μπόρεσαν να επιστρέψουν από το -5 (4-9) και να οδηγήσουν το ματς στα πέναλτι (12-12).

Εκεί ο Μάρκο Μπίγατς έγινε ο πρωταγωνιστής του αγώνα με δύο αποκρούσεις πέναλτι για να έρθει ο Γενηδουνιάς (που είχε χάσει το πρώτο για τους νταμπλούχους Ελλάδας) και να δώσει τη νίκη (16-15) στην ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν.

 

Ο Γιάννης Φουντούλης με πέντε γκολ ήταν ο κορυφαίος για τους Ερυθρόλευκους (οι οποίοι στις 6/10 δοκιμάζονται στην Τιφλίδα για τη 2η αγωνιστική του LEN Champions League) και μαζί με τον Γκίλλα συνέβαλαν τα μέγιστα στην τεράστια ανατροπή και το επιμέρους 6-2 στο τρίτο οκτάλεπτο.

 

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και στα πέναλτι, ωστόσο ο Μπίγιατς με δύο σπουδαίες επεμβάσεις χάρισε τη νίκη στην ομάδα του που πλέον έχει το πάνω χέρι στη διεκδίκηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν ένα πολύ κακό πρώτο οκτάλεπτο και η Γιουγκ με τρομερά ποσοστά αποτελεσματικότητας έφτασε στο +3 (1-4) και εν συνεχεία στο +5 (3-8) με τους Λάζιτς και Ζούβελα να μοιάζουν ασταμάτητοι και τον Μάρκο Μπίγιατς να έχει μόλις 27% στις επεμβάσεις του.

 

Η έναρξη του τρίτου οκταλέπτου βρήκε τη Γιουγκ να διατηρείται στο +5 (4-9), όμως εκεί οι Ερυθρόλευκοι με κλεψίματα από Γκίλλα, Φουντούλη και γρήγορες αντεπιθέσεις έτρεξαν ένα τρομερό σερί για το 10-10 και το επιμέρους 6-1 σε διάστημα 5:46!

Ο Φουντούλης έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό στο τέταρτο οκτάλεπτο (11-10) ωστόσο στη συνέχεια άρχισαν να μιλούν οι άμυνες και οι τερματοφύλακες, με τον Ζερδεβά να αντιδρά εντυπωσιακά στις περισσότερες περιπτώσεις και έτσι με το 12-12 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπίγιατς, Ζερδεβάς, Λόντσαρ, Βάμος 1, Γενηδουνιάς, 1, Φουντούλης 5, Γκίλλας 2, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 3

ΓΙΟΥΓΚ: Πόπαντιτς, Ζβόνο, Μόζαρα, Λάζιτς 3, Γιόκοβιτς 3, Βουκόγεβιτς 1, Ντάουμπε 1, Καμπάνας, Κρζιτς, Μπούριτς 2, Γκργκούρεβιτς 1, Ζούβελα 1, Γιούρισιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ 16-15

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-4, 3-4, 6-2, 2-2 (κ.α), 4-3 πεν.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

0-1 Ντάουμπε
0-1 Ο Πόπαντιτς σταμάτησε τον Γενηδουνιά
0-2 Γιόκοβιτς
1-2 Φουντούλης
1-3 Μπούριτς
2-3 Παπαναστασίου
2-3 Ο Ζούβελα σημάδεψε το δοκάρι
3-3 Δήμου
3-3 Ο Μπίγιατς σταμάτησε τον Καμπάνας
3-3 Ο Νικολαΐδης σημάδεψε το δοκάρι
3-3 Ο Μπίγιατς σταμάτησε τον Ντάουμπε
4-3 Γενηδουνιάς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς