16.9 C
Athens

Ο Παυλίδης έγραψε ιστορία με την Άλκμααρ και βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδας Premier League

Ο Έλληνας επιθετικός γράφει ιστορία με τη φανέλα της Άλκμααρ καθώς έχει σκοράρει και στα 5 παιχνίδια του Ολλανδικού πρωταθλήματος τη φετινή χρονιά και ήδη το όνομα του έχει γραφτεί σε μπλοκάκι ομάδας της Premier League

Ο Βαγγέλης Παυλίδης διανύει ίσως την καλύτερη φάση της καριέρας του, αφού έχει κάνει τρομερό ξεκίνημα με 7 γκολ σε 5 αγώνες στο Ολλανδικό πρωτάθλημα και γράφει ιστορία με τη φανέλα της Άλκμααρ.

Ο Έλληνας επιθετικός έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στη χθεσινή νίκη με 0-3 στην έδρα της Τσβόλε, με την οποία η Άλκμααρ έκανε το 5/5 και βρίσκεται με 15 βαθμούς στην κορυφή μαζί με την Αϊντχόφεν.

Ο 24χρονος επιθετικός είναι καλύτερα από ποτέ και έφτασε τα 7 (!) γκολ σε 5 αγωνιστικές, έχοντας σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του. Πρόκειται για μια ιστορική επίδοση καθώς ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Άλκμαρ που είχε καταφέρει κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα ήταν ο Τζον Μέτγκοντ τη σεζόν 1977-1978.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με αυτές τις επιδόσεις, ενώ δεν σταματάει μόνο εκεί αφού δημιουργεί και για τους συμπαίκτες του έχοντας 3 ασίστ σε 10 παιχνίδια φέτος σε όλες τις διοργανώσεις.

Όλα τα τέρματα τα έχει πετύχει μέσα στην περιοχή και εκμεταλλεύεται παραπάνω από το αναμενόμενο κάθε ευκαιρία που του δίνεται, αφού σύμφωνα με τα Expected Goals των τελικών προσπαθειών που έχει ολοκληρώσει θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται στα 3 ή 4 τέρματα (XG 3.48).

Όπως είναι λογικό έχει τραβήξει πολλά βλέμματα πάνω του και ένα από αυτά σύμφωνα με τα αγγλικά Μέσα είναι της Μπρέντφορντ. Είναι σχεδόν βέβαιο πως αν ο Έλληνας επιθετικός συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό δύσκολα θα παραμείνει πολύ ακόμα στην Άλκμααρ και την Ολλανδία.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς