22.8 C
Athens

Κουτσιαύτης για την αγκωνιά στον Έσε: «Ξεκάθαρη κίτρινη κάρτα»

Ο Ολλανδός διαιτητής του Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ έκλεισε τα μάτια στην εγκληματική αγκωνιά που δέχθηκε ο Έσε και οδήγησε τον Αργεντινό μέσο στο νοσοκομείο με κάταγμα στη μύτη.

Σε μια φάση που ο Λιντούτ δεν υπέδειξε ούτε φάουλ, ο πρώην Έλληνας διαιτητής, Αριστομένης Κουτσιαύτης, τόνισε πως ήταν “ξεκάθαρη κίτρινη”, ενώ είναι στην κρίση του διαιτητή αν θα δείξει κόκκινη.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Βλέπουμε το χέρι του αμυντικού είναι παρατεταμένο (σ.σ. προτεταμένο), χτυπάει με δύναμη το κεφάλι του επιθετικού. Αυτή η φάση δεν εντοπίζεται από το διαιτητή και βλέπουμε ότι τελικά δεν δείχνει παράβαση.

Σταματάει το παιχνίδι διότι ένας παίκτης βρίσκεται στο έδαφος. Θα έπρεπε σε αυτή την περίπτωση να υπάρχει μια ανασκόπηση της φάσης. Παρότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μια γκρίζα ζώνη μεταξύ κόκκινος και κίτρινης. Ακριβώς υπάρχει αιμορραγία και από τη στιγμή που ο διαιτητής δεν εντόπισε την περίπτωση, θα μπορούσε ο διαιτητής VAR να καλέσει τον διαιτητή τουλάχιστον να μην χαθεί αυτή η κίτρινη κάρτα. Είναι ξεκάθαρη κίτρινη κάρτα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς