23.2 C
Athens

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 75-72: Πίτερς και Μιλουτίνοφ βγήκαν μπροστά σε ματς… Euroleague

Το πρώτο κανονικό φιλικό των νταμπλούχων για τη σεζόν 2023/24 είχε ένταση επιπέδου Ευρωλίγκας, με τον Πίτερς να ντύνεται... Βεζένκοφ, τον Μιλουτίνοφ να δείχνει τα δόντια του και τον Λαρεντζάκη να δίνει πνοή σε άμυνα και επίθεση

Για πρώτη φορά φέτος στη διάρκεια της προετοιμασίας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ευτύχησε να έχει τους περισσότερους παίκτες του Ολυμπιακού διαθέσιμους.

Για την ακρίβεια, ο κόουτς των Ερυθρόλευκων στο πρώτο ματς στο «Νεόφυτος Χανδριώτης» στην Κύπρο είχε εκτός μονάχα τους Φαλ και ΜακΚίσικ εκτός (ο Τσάμης δεν ταξίδεψε στο νησί της Αφροδίτης).

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έφτασαν στη νίκη (75-72) απέναντι στη Ζαλγκίρις (από την οποία απουσίασε μόνο ο τραυματίας Μπραζντέικις) στην πρώτη μέρα του τουρνουά αλλά ασφαλή συμπεράσματα είναι πολύ νωρίς να εξαχθούν από τη στιγμή που όλοι προπονήθηκαν για πρώτη φορά πριν από λίγα 24ωρα.

 

Αυτό που μπορεί να πει με σιγουριά κάποιος είναι πως ο Ολυμπιακός ψάχνει τη χημεία του διατηρώντας την αγωνιστική φιλοσοφία των προηγούμενων ετών: πίεση στην μπάλα, γρήγορη και ασφαλή κυκλοφορία ώστε να βραχυκυκλώσει τον αντίπαλο και να δημιουργήσει χώρους.

Ήταν μια από τις σπάνιες φορές (ακόμα και σε φιλικό) που ο Γουόκαπ δεν έπιασε τα γνωστά επίπεδα απόδοσής του όντας και επιβαρυμένος ακόμα λόγω εθνικής ωστόσο υπήρξαν αρκετοί λόγοι για να δημιουργηθούν και χαμόγελα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο στο πρώτο φιλικό 40′ (!) αφού θυμίζουμε πως προηγήθηκαν τρία δεκάλεπτα αγώνων με Προμηθέα και Αρμάνι Μιλάνο με αρκετές απουσίες.

Μέσα από την εξαιρετική του άμυνα ο Ολυμπιακός έμεινε κοντά στη Ζαλγκίρις στη δεύτερη περίοδο όπου για μεγάλο διάστημα άργησε να βρει ρυθμό και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 34-30 χάρη στις ωραίες συνεργασίες με τον Σίκμα και τις βοήθειες από Πίτερς και Λαρεντζάκη. Εν συνεχεία ανέλαβε δράση ο Μιλουτίνοφ και σταδιακά το παιχνίδι πήρε τον δρόμο του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μένει ικανοποιημένος δεδομένων των συνθηκών.

Ο Άλεκ Πίτερς ήταν εντυπωσιακός με 19 πόντους (3/7 τρίποντα) και 8 ριμπάουντ, ενώ πληθωρικός ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που έκανε τη διαφορά – ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο – για να κάνει double double προπόνησης με 11 πόντους και 12 ριμπάουντ!

 

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήρθε από τον πάγκο και ξεκόλλησε με τα σουτ του τον Ολυμπιακό στη δεύτερη περίοδο (12π. με 3/6 τρίποντα), κεφάτος και ο Λουκ Σίκμα με 8 πόντους (4/4 δίποντα) που δοκιμάστηκε αρκετά στο «5» και άνοιξε τους χώρους, σταθερά ουσιαστικός ο Μιχάλης Λούντζης στα ποιοτικά λεπτά που πήρε.

 

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το παιχνίδι με 36% στο τρίποντο και 49% εντός παιδιάς απέναντι σε μια Ζαλγκίρις που είχε 32% τρίποντο και 15 ασίστ για 18 λάθη (!) στην επιστροφή του Κίναν Έβανς στα παρκέ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του (11π.). Πρώτος σκόρερ με 12 πόντους ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Το δεύτερο και τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού στην Κύπρο και στο ετήσιο τουρνουά είναι αυτό απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ το Σάββατο (23/9, 19:00).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-15, 34-30, 55-54, 75-72.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (5 ασίστ, 5 λάθη, 2 κλεψίματα), Κάναν 4 (1/6 σουτ), Παπανικολάου 9 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πίτερς 19 (3/7 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Μιλουτίνοφ 11 (5/9 δίποντα, 1/2 βολές, 12 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ), Λούντζης 4, Λαρεντζάκης 12 (3/6 τρίποντα, 3 κλεψίματα), Σίκμα 8 (4/4 δίποντα), Τανούλης, Γουίλιαμς-Γκος 5 (1 τρίποντο, 4 ασίστ).

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Μακσβίτις):
Έβανς 11 (1), Λεκαβίτσιους 2, Χέιζ 7 (4 ριμπάουντ), Σμιτς 2 (1/6 σουτ), Ουλανόβας 10 (1 τρίποντο, 4 λάθη), Μήτρου-Λονγκ 12 (2/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη), Γκεντράιτις, Μπιρούτις 5 (5 ριμπάουντ), Ντίμσα 8 (2), Λαβρινοβίτσιους 2, Μάνεκ 9 (3/5 τρίποντα), Μπουτκεβίτσιους 4.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς