19.1 C
Athens

Ελλάδα – Πολωνία 1-3: Ξεκίνημα με ήττα για την εθνική γυναικών στο Nations League Women

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Nations League Women η εθνική γυναικών, καθώς ηττήθηκε στο «Γ. Καμάρας» με 1-3 από την Πολωνία.

Η πρεμιέρα στο 1ο UEFA Women’s Nations League δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα για την εθνική γυναικών. Η Πολωνία πήρε προβάδισμα πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό με σουτ της Παγιόρ.

Παρόλα αυτά η Ελλάδα κατάφερε να αντιδράσει βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 24′ με ωραίο πλασέ της Μάρκου στο 24′. Ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε την ισοφάριση για να την κάνει όπλο της ενόψει της συνέχειας και πριν το τέλος του ημιχρόνου η Πολωνία πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τέρμα της Παντίλα στο 40′.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος, με την Πολωνία να φτάνει κοντά στο 1-3 στο 50′ με την Γκραμπόβσκα και αμέσως μετά τη Σπυριδωνίδου να χάνει την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2. Οι δύο γκολκίπερ ήταν πρωταγωνίστριες και στις δύο φάσεις.

Στο 84′ διαμορφώθηκε το τελικό 1-3, με την Πάβολεκ να στέλνει με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα της ελληνικής εστίας.

ΕΛΛΑΔΑ: Νάση, Γεωργίου, Κακαμπούκη, Σιδηρά, Μάρκου, Σαρρή, Σπυριδωνίδου, Γιαννακά (90’+1′ Γεωργαντζή), Καλδαρίδου (65′ Πούλιου), Κόγγουλη (82′ Μιχαλοπούλου), Παλαμά (82′ Μωραΐτου).

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέμικ, Βιανκόβσκα, Γκρετς Μαλγκορζάτα, Μάτισικ, Ζιενιέβιτς, Παγιόρ, Πάβολεκ, Γκραμπόβσκα, Λέφελντ, Παντίλα (67′ Βρόμπελ), Κάμζικ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς