15.9 C
Athens

Αταμάν: Είμαστε νέα ομάδα αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο, φέτος το ζω διαφορετικά

Συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια του τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” παραχώρησαν ο προπονητής, ο ιδιοκτήτης και ο αρχηγός της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Κώστας Σλούκας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Εργκίν Αταμάν μίλησαν για τη νέα ομάδα των Πρασίνων, τους υψηλούς φετινούς στόχους αλλά και τη σημασία αυτού του τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, με τον Τούρκο τεχνικό να σημειώνει πως η ομάδα του δεν έχει πολύ χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα του ρόστερ της, αλλά οφείλει να το κάνει αν θέλει να πρωταγωνιστήσει φέτος στην Ευρώπη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

“Είναι κάτι διαφορετικό για μένα, έχω διαφορετικά συναισθήματα καθώς τα προηγούμενα χρόνια ερχόμουν ως φιλοξενούμενος με σεβασμό πάντα στον Παύλο Γιαννακόπουλο και στην οικογένεια του. Για όσα είχε πετύχει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Έφερε πολλούς μεγάλους παίκτες, προπονητές, που κατέκτησαν πολλά τρόπαια στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Τώρα είναι διαφορετικό γιατί είμαι ο προπονητής αυτής της μεγάλης ομάδας. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό τουρνουά για όλους τους φιλάθλους καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την ομάδα που “χτίζουμε” για πρώτη φορά και να δουν και τα μεγάλα αστέρια που θα παίξουν στην Euroleague. Να ευχηθώ σε όλους ένα καλό τουρνουά χωρίς τραυματισμούς και μετά απ’ αυτό όλες οι ομάδες να είναι έτοιμες για μια καλή σεζόν”, ανέφερε αρχικά ο Αταμάν.

Πόσο σημαντικό είναι για εσάς τους προπονητές να βρίσκεται σε ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά και ενώ οι παίκτες σας δεν έχουν ενσωματωθεί καλά-καλά στις ομάδες μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο;

“Την περασμένη εβδομάδα παίξαμε στη Ρόδο, ήταν το πρώτο ματς μετά την επιστροφή πέντε παικτών από το Παγκόσμιο Κύπελλο και τα πήγαμε αρκετά κακά στην επίθεση.

Στο δεύτερο πήγαμε καλύτερα. Μετά από μια εβδομάδα που δουλέψαμε όλοι μαζί, με μόνη εξαίρεση τον Βιλντόζα που είναι ακόμα τραυματίας και δεν θα παίξει στο τουρνουά, μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε ακόμα μεγαλύτερη στρατηγική στο παιχνίδι μας και να δούμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Είμαστε νέα ομάδα αλλά ξέρουμε πως δεν έχουμε πολύ χρόνο επειδή η Euroleague ξεκινάει σε δύο εβδομάδες και αυτό του τουρνουά θα μας δείξει που βρισκόμαστε”.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς