22.9 C
Athens

Επίσημο: Προπονητής της εθνικής Γερμανίας ο Νάγκελσμαν

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν αποτελεί επίσημα τον διάδοχο του Χάνσι Φλικ στον πάγκο της εθνικής Γερμανίας, την οποία θα καθοδηγήσει στην τελική φάση του Euro 2024

Σάρκα και οστά πήρε η συμφωνία της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, καθώς ο πρώην κόουτς της Μπάγερν ανακοινώθηκε την Παρασκευή (22/9) κι αποτελεί τον νέο τεχνικό της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, διαδεχόμενος τον Χάνσι Φλικ.

«Έχουμε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη χώρα μας. Αυτό είναι κάτι το ιδιαίτερο – κάτι που συμβαίνει κάθε μερικές δεκαετίες. Έχουμε ένα υπέροχο τουρνουά σε μια μεγάλη χώρα. Έχω μεγάλη επιθυμία να ζήσω αυτή την πρόκληση. Θα είμαστε μια δεμένη ομάδα του χρόνου», ανέφερε στην πρώτη του δήλωσε ο πανευτυχής νέος ομοσπονδιακός προπονητής.

Το συμβόλαιο του Νάγκελσμαν με την εθνική Γερμανίας έχει ισχύ ως τις 31 Ιουλίου 2024, που σημαίνει ότι θα οδηγήσει την ομάδα του στην τελική φάση του Euro στα γήπεδα της χώρας του και ακολούθως θα αξιολογηθεί η πορεία του για να αποφασιστεί αν οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν μαζί.

Πρόκειται για τον 12ο προπονητή στην εθνική ομάδα της χώρας και στο πλευρό του στον πάγκο θα έχει τον Σάντρο Βάγκνερ και τον Μπέντζαμιν Γκλικ. Ο 37χρονος θεωρείται από τους πιο αξιόλογους προπονητές καθώς πέρα από την Μπάγερν (με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα) και παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει προπονήσει Λειψία και Χόφενχαϊμ με μεγάλη επιτυχία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς