17.8 C
Athens

Ελσίνκι – ΠΑΟΚ 2-3: Παλικαρίσια ανατροπή και βήμα πρόκρισης με εξαιρετικό Ντεσπόντοφ (vid)

Ο Δικέφαλος κατάφερε να αλλάξει την κακή εικόνα του πρώτου μέρους και με MVP τον Ντεσπόντοφ έφτασε στην ανατροπή και τη νίκη ξεκινώντας με το δεξί στους ομίλους του Conference

Ένας ΠΑΟΚ με δύο διαφορετικά πρόσωπα κατάφερε να επικρατήσει με 2-3 της Ελσίνκι και να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Conference League.

 

Οι Ασπρόμαυροι παρουσίασαν δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα, με την εικόνα στο πρώτο μέρος να είναι αποκαρδιωτική, όμως αυτό άλλαξε στο δεύτερο και με MVP τον Ντεσπόντοφ (γκολ και ασίστ) στο ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα έβαλε τρεις πολύτιμους βαθμούς στο σακούλι ενόψει της συνέχειας.

Οι Ασπρόμαυροι προσπάθησαν να επιβάλουν από νωρίς το δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι, κάνοντας αυτό που τους αρέσει περισσότερο, δηλαδή να έχουν την κατοχή της μπάλας. Παρά το γεγονός πως τα κατάφεραν, δεν είχαν να δείξουν τίποτα παραπάνω από αυτό στον αγωνιστικό χώρο.

Το παιχνίδι κυλούσε σε ήσυχα νερά και η Ελσίνκι δεν ανησύχησε ποτέ παρά το σοκ που πέρασε με την αναγκαστική αλλαγή του τερματοφύλακα της στο 13ο λεπτό μετά τον τραυματισμό του, με τον Εστ να περνάει έτσι στη θέση του Μαένπα.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν καρμπόν με αυτή που είχε την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι με τον Άρη. Περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια, ωστόσο καμία φαντασία για να διασπάσει την άμυνα της αντιπάλου του.

Έτσι οι γηπεδούχοι άρχισαν να ξεθαρρεύουν όσο η ώρα περνούσε και έτσι στο 35′ απείλησαν πρώτοι στο παιχνίδι με σουτ του Σοίρι από τα δεξιά μέσα στην περιοχή, με τον Κοτάρσκι να διώχνει σε κόρνερ. Αποτέλεσμα του κόρνερ ήταν το γκολ για την Ελσίνκι, με τον Μπαντέ να πηδάει πιο ψηλά από όλους και να αξιοποιεί την υπέροχη εκτέλεση του Λίνγκμαν.

 

Μετά το γκολ των Φιλανδών ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανεβάσει λίγο τον ρυθμό του και απείλησε σχεδόν αμέσως με το σουτ του Ντεσπόντοφ μέσα από την περιοχή να περνάει λίγο άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα που παρουσίασε ο Δικέφαλος με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ένας ΠΑΟΚ φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο, απείλησε και απειλήθηκε, ωστόσο έδειξε πως έχει πνοή.

Ο Ντεσπόντοφ ήταν και πάλι αυτός που βρέθηκε σε πλεονεκτικό σημείο μετά από γύρισμα, ωστόσο είδε τον Εστ να διώχνει με τα πόδια το πλασέ του από το ύψους του πέναλτι. Δευτερόλεπτα αργότερα και μετά από εκτέλεση κόρνερ η κεφαλιά του Εκονγκ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η πίεση του Δικεφάλου δεν σταμάτησε εκεί, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να δείχνει 2 λεπτά αργότερα ξανά τα καλά αντανακλαστικά του σε κεφαλιά του Σβαμπ.

Όμως το νόμισμα είχε και άλλη όψη και τα μεγάλα κενά πίσω λίγο έλειψε να κοστίσουν στον ΠΑΟΚ. Η Ελσίνκι προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Ραντούλοβιτς. Αρχικά στο 50′ ο επιθετικός των γηπεδούχων έφυγε απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά είδε το πλασέ του να σταματάει στο δοκάρι. Λίγο αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε εκπληκτική ενέργεια και μπήκε μέσα από τα αριστερά στην περιοχή, όμως αυτή τη φορά είδε τον τερματοφύλακα των Ασπρόμαυρων να έχει απάντηση στο σουτ που έκανε.

Αφού δεν την πάτησε, ισοφάρισε. Σε ένα από τα πολλά στημένα που κέρδισε το διάστημα της πίεσης του, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με κεφαλιά του Κουλιεράκη στο 55′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντεσπόντοφ.

 

Οι Ασπρόμαυροι πέτυχαν αυτό που ήθελαν, παρόλα αυτά δεν το εκμεταλλεύτηκαν στη συνέχεια. Το κυριαρχικό αυτό ποδόσφαιρο από πλευράς ΠΑΟΚ δεν συνεχίστηκε, με τον ρυθμό να είναι μεν σαφώς καλύτερος από το πρώτο μέρος αλλά και πάλι να πέφτει.

Τα λεπτά περνούσαν και οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες μειωνόταν δραματικά. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε αλλαγές από το 67 και μετά θέλοντας να ανανεώσει τη μεσοεπιθετική του γραμμή.

Στο 78′ ήρθε μια φάση μετά από ώρα, με τον Κωνσταντέλια που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο να σπάει από τα δεξιά την μπάλα στον Ντεσπόντοφ που έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Ο Βούλγαρος ήταν ορεξάτος, πήρε πολλές πρωτοβουλίες, μοίρασε την ασίστ στο 1-1 και τελικά σκόραρε και μάλιστα με περίεργο τρόπο. Ο Μπάμπα μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, ο Ντεσπόντοφ δεν έπιασε γεμάτα το σουτ όμως τα περίεργα φάλτσα που πήρε η μπάλα μπέρδεψαν και τον τερματοφύλακα της Ελσίνκι, που την είδε να χτυπάει στο δοκάρι και να καταλήγει με περιπετειώδη τρόπο στα δίχτυα για το 1-2 στο 82′.

 

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ πάνω στον Μπράντον Τόμας που ήταν σε θέση οφσάιντ και πέρασε η μπάλα από δίπλα του, όμως το VAR συμφώνησε με τον διαιτητή και το γκολ μέτρησε.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου διαχειρίστηκε άψογα από εκεί και πέρα το προβάδισμα και στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Μπράντον Τόμας έβαλε το κερασάκι ολοκληρώνοντας άψογα την όμορφη αντεπίθεση των Ασπρόμαυρων.

 

Όμως ούτε αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα, μιας και οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα για χέρι του Εκονγκ και μετά την παρέμβαση του VAR, με τον Ραντούλοβιτς να ευστοχεί και να διαμορφώνει το τελικό 2-3.

Ελσίνκι (Κορκεακούνας): Μαενπά (13′ Εστ), Τοίβιο, Ντα Γκράκα, Ραϊτάλα, Σοίρι, Κανελλόπουλος (76′ Παανάνεν), Λίνγκμαν, Χαμαλάινεν (62′ Κέσκινεν), Χετεμάι (62′ Τανάκα), Μπαντέ (62′ Μπένισαν), Ραντούλοβιτς

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κετζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (67′ Οζντόεφ), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (67′ Τάισον), Μουργκ (75′ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ (85′ Βιεϊρίνια), Σαμάτα (75′ Μπράντον).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς