24.3 C
Athens

Champions League: Ξανά ήρωας για τη Ρεάλ στο 94′ ο Μπέλιγχαμ, η Γαλατά απέφυγε το κάζο (2-2) κόντρα στην Κοπεγχάγη (vid)

Η… πρωτάρα Ουνιόν Βερολίνου έφτασε μερικά δευτερόλεπτα από έναν πρώτο – ιστορικό – βαθμό στο παρθενικό της παιχνίδι στο Champions League. Λογάριαζε όμως χωρίς τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στη Μαδρίτη, με τον Άγγλο να σώζει ξανά τη Ρεάλ με γκολ στο 94′ για το 1-0 και το πρώτο τρίποντο της Βασίλισσας!

 

Οι Γερμανοί προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά και να γίνουν απειλητικοί αλλά μετά τα πρώτα 20′, η αναμέτρηση απέκτησε μια αρκετά αναμενόμενη εικόνα.

Η Βασίλισσα άρχισε να… πυροβολεί με τον Χοσέλου να χάνει ευκαιρίες με κεφαλιές και να έχει και δοκάρι (όπως και ο Ροντρίγκο με φοβερό γυριστό σουτ στο 54′ κι αφού ο Ρένοφ τον σταμάτησε σε τετ α τετ).

Οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και δεν απείλησαν καθόλου στο δεύτερο μέρος, με τη Ρεάλ να φτάνει στο 75% το ποσοστό κατοχής μπάλας και να βρίσκει το χρυσό γκολ στην εκπνοή με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με τη φανέλα της νέας του ομάδας! Και όπως συμβαίνει στο πρωτάθλημα, έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το γκολ του Άγγλου ισοδυναμούσε ξανά με τρεις πολύτιμους βαθμούς. Η απόλυτη μεταγραφή του καλοκαιριού!

Η Γαλατάσαραϊ απέφυγε τεράστιο κάζο στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Κοπεγχάγη και έσωσε βαθμό (2-2) σε ένα τρελό παιχνίδι κόντρα στους Δανούς, οι οποίοι δεν άντεξαν να παίζουν με παίκτη λιγότερο από το 73′ και δέχθηκαν δύο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά για να γίνει το 0-2, 2-2 και χάρη στις αλλαγές των Τούρκων.

Οι Τούρκοι είχαν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίωρο με πολλές χαμένες ευκαιρίες από Μέρτενς και Ικάρντι (δοκάρι είχε ο Ακτούρκογλου στο 23′), οι Δανοί άντεξαν στην πίεση και στο 35′ κόντρα στη ροή του αγώνα προηγήθηκαν όταν ο Λεράγκερ βρήκε τον Ελγιουνούσι και ο Νορβηγός ανενόχλητος κοντρόλαρε με το στήθος πριν εκτελέσει με τη μία για το 0-1.

 

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 58′ όταν μετά από λάθη ο Μέλινγκ έκανε γύρισμα από τα αριστερά για τον Γκονσάλβες κι εκείνος (που πριν 2′ είχε χάσει τεράστια ευκαιρία) σε κενή εστία σκόραρε.

 

Οι Δανοί έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Γέλερτ στο 73′ και παρότι δεν δέχθηκαν αρκετές ευκαιρίες, δέχθηκαν γκολ στο 86′ με το απίστευτο σουτ του Μποΐ με ασίστ του Τετέ.

Ο Βραζιλιάνος που πιστώθηκε την τελική πάσα ήταν η χρυσή αλλαγή αφού στο 88′ με ένα τρομερό σουτ έπειτα από συστημένη σέντρα του Ζαχά πέτυχε το 2-2 και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ CHAMPIONS LEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (20/9)

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Γαλατάσαραϊ – Κοπεγχάγη 2-2 (86′ Μποΐ, 88′ Τετέ / 35′ Ελγιουνούσι, 58′ Γκονσάλβες)

Μπάγερν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης – Ουνιόν Βερολίνου 1-0 (90+4′ Μπέλιγχαμ)

Μπράγκα – Νάπολι (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς