17.8 C
Athens

Στράιχ: Καλύτερη και πολύ δύσκολη ομάδα ο Ολυμπιακός, πέρυσι είχαμε εκμεταλλευτεί την κατάστασή του

Ο προπονητής της Φράιμπουργκ έκρουσε το καμπανάκι στους παίκτες του, παραδεχόμενος πως ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία σχέση με πέρυσι, δέχεται δύσκολα γκολ και έχει μεγάλη οργάνωση στον τρόπο παιχνιδιού του

Ο Κρίστιαν Στράιχ εμφανίστηκε απολύτως συνειδητοποιημένος για την αγωνιστική κατάσταση της Φράιμπουργκ αλλά και την εντελώς διαφορετική εικόνα που έχει φέτος ο Ολυμπιακός.

Ο Γερμανός κόουτς τόνισε πως οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν καμία σχέση με την περσινή ομάδα – όπου τότε οι Γερμανοί είχαν πάρει τη νίκη στο Φάληρο – καθώς έχει καλύτερη αμυντική οργάνωση και πολύ καλούς παίκτες ενώ εξήγησε πως είναι σημαντική η απουσία του Γκρέγκοριτς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα προβλήματα: «Δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα (εκτός από τον Γκρέγκοριτς) αλλά θα το δούμε στο τέλος. Δυστυχώς δεν θα έχουμε μαζί μας τον Γκρέγκοριτς. Αν έχεις χάσει δύο παιχνίδια υπάρχει κακή διάθεση. Κυρίως με την Στουτγκάρδη δεν παίξαμε καλά. Με τη Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη η απόδοσή μας. Με τον Ολυμπιακό θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά, αλλά και να έχουμε παράλληλα και το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει σχεδιασμός για αλλαγή γκολκίπερ από διοργάνωση σε διοργάνωση, τα λάθη έγιναν απ’ όλους και ο τερματοφύλακάς μας ήταν άτυχος. Θα τον χρησιμοποιήσω και σε αυτό το παιχνίδι».

Για την ατμόσφαιρα: «Παίζει ρόλο και ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Φέτος θα είναι καλύτερος από πέρυσι. Πέρυσι εμείς είχαμε εκμεταλλευτεί την κατάστασή τους και είχαμε παίξει καλά. Τώρα θα είναι αλλιώς. Τα έφερε έτσι η μοίρα να βρεθούμε ξανά. Είναι πολύ δύσκολη ομάδα και δύσκολα δέχεται γκολ».

Για τον Γκούλντε που έχει τιμωρηθεί από πέρυσι και την προετοιμασία: «Είναι εδώ αλλά όντως δεν μπορεί να παίξει. Στην επίθεση ίσως βάλω τον Αντάμου όμως ίσως και όχι ενώ για την άμυνα δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο. Εμείς έχουμε δύο διοργανώσεις να μας απασχολούν οπότε έχουμε συνεχή παιχνίδια. Είναι καλό ότι θα παίξουμε και πάλι στην Ευρώπη και θα γνωρίσουμε πόλεις, κουλτούρες και άλλες εμπειρίες».

Για τον Γιόβετιτς: «Έχει πολύ καλούς παίκτες ο Ολυμπιακός. Ο Γιόβετιτς είναι ένας από αυτούς. Έχει οργάνωση και πολύ καλή λειτουργία ως ομάδα ο Ολυμπιακός και φυσικά πολύ καλούς παίκτες. Είναι και άλλοι πολύ καλοί όπως ο Μαντί Καμαρά, ο Ιμπόρα και άλλοι».

Για το ότι είναι τόσα πολλά χρόνια στο club: «Δεν είναι μόνο δικό μου θέμα, είναι και του συλλόγου, ταιριάζει η φιλοσοφία μας».

Για τον Φορτούνη καθώς ήταν στο τεχνικό επιτελείο της Καϊζερλάουτερν όταν είχε πάει εκεί ο Έλληνας μεσοεπιθετικός: «Είναι ένας παίκτης που είναι πολύ τεχνίτης και με μεγάλη ποιότητα και για αυτό είχαμε ασχοληθεί τότε. Ήταν κι άλλες ομάδες της Μπουντεσλίγκα που τον ήθελαν».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς