18.2 C
Athens

Στη McLaren μέχρι το 2026 ο Πιάστρι

Οι άνθρωποι της McLaren έφτασαν σε συμφωνία με τον Όσκαρ Πιάστρι για νέα, πολυετή επέκταση συμβολαίου, η οποία θα κρατήσει τον Αυστραλό οδηγό στη βρετανική ομάδα τουλάχιστον έως το τέλος του 2026.

Ο Πιάστρι είχε ήδη συμβόλαιο με την ομάδα για το 2024, ωστόσο οι φετινές εμφανίσεις του είναι τόσο καλές, ώστε οι διοικούντες τη McLaren θέλησαν να τον «δέσουν» μακροπρόθεσμα στην ιστορική ομάδα. Ο 22χρονος πιλότος, ο οποίος έχει κατακτήσει τον τίτλο στη Φόρμουλα 3 (2020) και στη Φόρμουλα 2 (2021), ήταν δεύτερος στο σπριντ που διεξήχθη στο πλαίσιο του βελγικού γκραν πρι, ενώ έχει βαθμολογηθεί φέτος σε έξι αγώνες, με τελευταίο αυτόν στη Σιγκαπούρη, όπου εκκίνησε από τη 17η θέση, για να τερματίσει έβδομος.

Μετά την επέκταση της συνεργασίας με τον Πιάστρι, η McLaren θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια με το ίδιο δίδυμο οδηγών, που αποτελείται από τον νεαρό Αυστραλό και τον Λάντο Νόρις.

«Ο Όσκαρ είναι ένα περιουσιακό στοιχείο για τη McLaren και εντυπωσιάζει συνεχώς με τις επιδόσεις, την εργασιακή ηθική και τη συμπεριφορά του, επομένως ήταν μια εύκολη απόφαση για να την πάρει η ομάδα. Έχει ήδη αποδειχθεί καθοριστικός για την ομάδα, επομένως είναι υπέροχο να έχουμε την ψήφο εμπιστοσύνης του, καθώς πιέζουμε να κατακτήσουμε ξανά πρωταθλήματα στο μέλλον», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Αντρέα Στέλα.

Από την πλευρά του, ο Πιάστρι επισήμανε μεταξύ άλλων: «Είμαι ενθουσιασμένος που επεκτείνω τη συνεργασία μου με τη McLaren για πολλά χρόνια. Θέλω να παλεύω στις πρώτες θέσεις του γκριντ με αυτήν την ομάδα και είμαι ενθουσιασμένος από το όραμα και τα θεμέλια που έχουν ήδη μπει, προκειμένου να φτάσουμε εκεί. Η υποδοχή που έχω λάβει και οι σχέσεις που έχω “χτίσει” με κάνουν να νιώθω σαν να βρίσκομαι ήδη στο σπίτι μου. Η σταθερή δέσμευση της ομάδας σε εμένα με έχει κάνει να νιώθω απίστευτη εκτίμηση και η επιθυμία της ομάδας να είμαι μέρος του μακροπρόθεσμου μέλλοντός της έκανε αυτή την απόφαση εύκολη. Το να με θέλουν έτσι και για την ομάδα να δείχνει τόση πολλή πίστη σε μένα μετά από μόλις μισή σεζόν, σημαίνει πολλά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς