19.7 C
Athens

Πλησιάζει στον πάγκο της εθνικής Τουρκίας ο Μοντέλα

Την πόρτα της εξόδου, παρά τις διαψεύσεις, θα δείξει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας στον Στέφαν Κουντζ μετά τα τελευταία αποτελέσματα της εθνικής ομάδας στα προκριματικά του EURO 2024 και την κριτική που άσκησε σε παίκτες της εθνικής ομάδας, ειδικά μετά την ήττα με 4-2 από την Ιαπωνία σε φιλικό αγώνα.

Ο Γερμανός τεχνικός ανέλαβε την εθνική Τουρκίας το Σεπτέμβριο του 2021 και σε 20 συνολικά ματς είχε 12 νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ νέος ομοσπονδιακός τεχνικός θα γίνει ο Βιτσέντσο Μοντέλα.

Μετά το πέρασμα του από την Αντάνα Ντεμίρσπορ (2021-2023), ο Ιταλός τεχνικός επιστρέφει στην Τουρκία, καθώς έδωσε τα χέρια με την ομοσπονδία της χώρας και θα αναλάβει την εθνική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Η Τουρκία βρίσκεται στη 1η θέση του 4ου ομίλου των προκριματικών του Euro σε ισοβαθμία με την Κροατία στους 10 βαθμούς. Εφόσον καταφέρει και πάρει την πρόκριση στη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση μέσω των προκριματικών, στέλνει την εθνική Ελλάδας πιθανότατα απέναντι σε Καζακστάν ή Λουξεμβούργο στα play offs του Nations League και σε ενδεχόμενο τελικό με τη Γεωργία για την πρόκριση στο Euro.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς