33.7 C
Athens

Το Champions League είναι εδώ: 37 τελικές η Μαν. Σίτι, 5άρα η Μπαρτσελόνα και ένα buzzer-beater με κεφαλιά τερματοφύλακα (vid)

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη επέστρεψε δυναμικά με τους πρωταθλητές Ευρώπης να νικούν με ανατροπή και 37 τελικές τον Ερυθρό Αστέρα, την Μπαρτσελόνα να βάζει πέντε γκολ στην Αντβέρπ και τον γκολκίπερ της Λάτσιο να γίνεται σέντερ φορ με γκολάρα στην εκπνοή

Αδιανόητο φινάλε, συγκλονιστικά ματς στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του φετινού Champions League! Από πού να το πρωτοπιάσει κανείς…

 

Η Ατλέτικο βρέθηκε μια ανάσα από τρίποντο στη Ρώμη απέναντι στη Λάτσιο του Χρήστου Μανδά (βρέθηκε στον πάγκο) αλλά οι Ιταλοί στην εκπνοή απέσπασαν βαθμό (1-1) με γκολ του Προβεντέλ!

 

Ο τερματοφύλακας της Λάτσιο προωθήθηκε για την τελευταία φάση και με απίστευτη κεφαλιά μετά από σέντρα από τα αριστερά σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης στο 95′ για να δώσει βαθμό στην ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι.

Οι φάσεις ήταν λίγες κι όχι καθαρές, με τους Ισπανούς να προηγούνται χάρη στο μακρινό σουτ του Μπάριος στο 29′ (η μπάλα κόντραρε) αλλά να μην πανηγυρίζουν στο τέλος.

 

Τους τρεις βαθμούς στον ίδιο όμιλο πήρε η Φέγενορντ στο Ρότερνταμ, αρκετά εύκολα απέναντι στη Σέλτικ (2-0). Οι πρωταθλητές Ολλανδίας προηγήθηκαν με το φοβερό σουτ του Στενγκς με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 64′ οι Κέλτες έμειναν με δέκα λόγω της αποβολής του Λαγκερμπιέλκε για πέναλτι στον Παϊσάο (ο Βραζιλιάνος το έχασε).

Στο 68′ ο Χολμ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα και στο 76′ η Φέγενορντ πέτυχε το δεύτερο γκολ με τον Τζάχανμπακς που είχε μόλις δέκα λεπτά στο γήπεδο.

Η επιστροφή του Μαρκ Φαν Μπόμελ ως προπονητής (και αντίπαλος) στη Βαρκελώνη για τη μάχη με την Μπαρτσελόνα αποδείχθηκε… πικρή. Οι Μπλαουγκράνα διέσυραν με 5-0 την Αντβέρπ σε ρυθμούς προπόνησης και οι Βέλγοι γνώρισαν πολύ βαριά ήττα στο πρώτο τους παιχνίδι σε φάση ομίλων Champions League.

Ο Ζοάο Φέλιξ σημείωσε δύο γκολ, ο Ραφίνια «πιστώθηκε» την… ασίστ στο αυτογκόλ του Μπατέλ, ενώ Λεβαντόφσκι και Γκάβι βρήκαν επίσης δίχτυα σε μια αναμέτρηση στο «Μονζουΐκ» που το σκορ ήταν 3-0 στο ημίχρονο και οι Καταλανοί κατέβασαν ταχύτητα στο δεύτερο μέρος.

Την ίδια ώρα στον 8ο όμιλο, η Πόρτο σκόρπισε σε ρυθμούς… προπόνησης τη Σαχτάρ (1-3), η οποία παραμένει ξενιτεμένη και δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική με αποτέλεσμα να κρατά μόνο το γκολ του Κέσλι στο 13′ (προσωρινή ισοφάριση) απέναντι στους Δράκους που είδαν τον Γκαλένο να ανοίγει το σκορ στο 8′, να πετυχαίνει δεύτερο γκολ στο 15′ και τον Ταρεμί να τελειώνει το ματς από το ημίωρο.

Ο Ερυθρός Αστέρας έγινε η πρώτη ομάδα από τη Σερβία που σκοράρει σε πρώτο ημίχρονο εκτός έδρας σε ματς Champions League.

Ο Μπακαρί έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Μάντσεστερ Σίτι μετά την κάθετη πάσα του Ίβανιτς και στο 45′ πλάσαρε τον Έντερσον για το 0-1.

Αν και καλυπτόταν, ο επόπτης έδειξε οφσάιντ και χρειάστηκε να γίνει εξέταση από τον VAR για να μετρήσει το γκολ, το οποίο ήρθε στη μοναδική τελική των Σέρβων στο πρώτο μέρος (!) την ώρα που η Μάντσεστερ Σίτι είχε 22 (ρεκόρ σε πρώτο ημίχρονο αγώνα Champions League) για 2,32xG, με τον Γκλέιζερ να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις για να κρατήσει το μηδέν.

Οι Πολίτες έφτασαν άμεσα στην ανατροπή με δύο φανταστικά γκολ του Άλβαρες κι ένα του Ρόδρι για το 3-1 κι έκλεισαν το ματς με 37 (!) τελικές (16 εντός εστίας).

Η Παρί Σεν Zερμέν επικράτησε με 2-0 της Ντόρτμουντ στο Παρκ Ντε Πρενς χωρίς να συναντήσει προβλήματα. Το γκολ άξιζε να το βρει από το πρώτο μέρος αλλά το βρήκε (και μάλιστα δις) στο 49′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εμπαπέ (χέρι του Σλότερμπεκ) και στο 58′ με τον Χακίμι. Οι Βεστφαλοί ήταν ξανά απογοητευτικοί και το μόνο που κρατάνε είναι το δοκάρι που είχαν με τον Μπάινο-Γκίτενς.

CHAMPIONS LEAGUE (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ): ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (19/9)

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Λάτσιο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 (90+5′ Προβεντέλ / 29′ Μπάριος)

 

Φέγενορντ – Σέλτικ 2-0 (45+2′ Στενγκς, 76′ Τζάχανμπακς)

 

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Μίλαν – Νιούκαστλ 0-0

 

Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ 2-0 (49′ πεν. Εμπαπέ, 58′ Χακίμι)

 

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Γιουνγκ Μπόις – Λειψία 1-3 (33′ Ελία / 3′ Σιμακάν, 74′ Σλάγκερ, 90+2′ Σέσκο)

 

Μάντσεστερ Σίτι – Ερυθρός Αστέρας 3-1 (47′, 60′ Άλβαρες, 73′ Ρόδρι / 45′ Μπουκαρί)

 

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπαρτσελόνα – Αντβέρπ 5-0 (11′, 66′ Φέλιξ, 19′ Λεβαντόφσκι, 22′ αυτ. Μπατέλ, 54′ Γκάβι)

Σαχτάρ – Πόρτο 1-3 (13′ Κέλσι / 8′, 15′ Γκαλένο, 29′ πεν. Ταρεμί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς