19 C
Athens

ΑΕΚ, «Ιστορικέ», πόσο σέβεστε τη Μικρασιατική καταστροφή;

«Χρειάζεται ένα… προσφυγόμετρο για την προσβολή της προσφυγιάς», γράφει η θεία Polly, με αφορμή το προσβλητικό πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί της ΑΕΚ

Σχετικά με το προσβλητικό πανό εναντίον του Πανιωνίου, που κρέμασαν οι οπαδοί της ΑΕΚ, «Ιστορικέ πες μας που πουλιέσαι πιο ακριβά, στον Πειραιά ή στον Βορρά», θα πρέπει να παρέμβει ο Αθλητικός Δικαστής.

Το γεγονός ότι έγιναν συστάσεις και το πανό δεν κατέβηκε, είναι ένας, επιπλέον, λόγος για ν’ ασχοληθεί η Αθλητική δικαιοσύνη. Είναι για γέλια να ισχυρίζονται στην ΑΕΚ ότι δεν αφορούσε τον Πανιώνιο. Είπαμε ότι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι μια γελοιότητα, αλλά να υποστηρίζεται ότι το πανό δεν αφορούσε τον Πανιώνιο, υπερβαίνει τα όρια.

Πριν από τον αγώνα στο ΟΑΚΑ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στο ΟΑΚΑ, σε μνήμη του εθνικού ολέθρου της Μικρασιατικής καταστροφής το 1922. Και καλώς έγινε. Μόνο που ο Πανιώνιος; Ήταν «θύμα» της εθνικής καταστροφής, στη Σμύρνη ιδρύθηκε.

Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν όλοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή, είχαν συναίσθηση του τι έκαναν. Αν ήξεραν γιατί κρατήθηκε. Φυσικά, δεν αναφέρομαι σε όλους, αλλά σ’ αυτούς που κρέμασαν το πανό.

Πριν από μερικά χρόνια, ούτε οι ίδιοι οι Πανιώνιοι αναλογίστηκαν το μέγεθος της ανηθικότητάς τους, όταν γέμισαν καρφιά το γήπεδο της Ν. Σμύρνης, αλλά και ξήλωσαν το χορτάρι, προκειμένου η ΑΕΚ να μην παίξει αγώνα Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Νταντί. Το ματς τελικά, έγινε στο «Καραϊσκάκης».

Από τότε, ξέσπασε ένας αστείος «πόλεμος» μεταξύ της ΑΕΚ και του Πανιωνίου, με εκατέρωθεν ανακοινώσεις, για το ποια ομάδα είναι πιο… προσφυγική από την άλλη! Σε μια χώρα που διαλύεται από τις έριδες των Ελλήνων, βρήκαμε να σκοτωθούμε και για ένα τέτοιο θέμα.

Πρόταση της θείας Polly είναι να βρεθεί ένα… προσφυγόμετρο, να το βάλουμε στην πλατεία Συντάγματος, για να μετρηθούν η ΑΕΚ και ο Πανιώνιος, ποιος είναι ο πιο… προσφυγικός.

Θέση πρέπει να πάρει η επίσημη ΑΕΚ, αλλά κι ο επίσημος Πανιώνιος γι αυτή την αηδία. Σ’ αυτή τη χώρα, δεν περισσεύει κανένας…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς