19.9 C
Athens

Champions League: Ο Πόουπ κράτησε όρθια τη Νιούκαστλ κόντρα στη Μίλαν, τριάρα της Λειψίας στη Βέρνη (vid)

Ο Νικ Πόουπ ήταν ο ήρωας της Νιούκαστλ στο Μιλάνο. Οι Άγγλοι έμειναν στο 0-0 με τη Μίλαν κι αυτό πιστώνεται μονάχα στον διεθνή τερματοφύλακα, ο οποίος έκανε ένα σωρό επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο Σαν Σίρο για να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της ομάδας του και να πανηγυρίσει τον βαθμό σε μια δύσκολη έδρα.

Στα πρώτα 45′ ο Πόουπ έμοιαζε να παίζει μόνος του. Μέχρι το 20′ έκανε πέντε επεμβάσεις στις προσπάθειες των Τσουκουέζε, Ζιρού, Λεάο, Κρούνιτς και Ερναντέζ, με τους Άγγλους να μην κάνουν τίποτα επιθετικά και να πανηγυρίζουν έναν βαθμό στην επιστροφή τους στο Champions League και στην 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου.

 

Στον 7ο όμιλο η Λειψία έκανε την καλύτερη πρεμιέρα επικρατώντας στη Βέρνη της Γιουνγκ Μπόις με 1-3 και πανάξια πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς της. Ο Μοαμέντ Σιμακάν σκόραρε το πρώτο γκολ στη φετινή φάση των ομίλων του Champions League.

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός έπιασε μια φοβερή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά στο 3′ και σημείωσε το 0-1 ενώ ακολούθησε… βομβαρδισμός ευκαιριών για τους Ταύρους. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η ελβετική ομάδα έφτασε στην ισοφάριση στο 33′ με ένα πανέμορφο τέρμα. Ο Ούγκρισιτς έστρωσε στον Ελία που έπιασε με τη μία το σουτ και έστειλε την μπάλα στο αριστερό παράθυρο του Μπλάσβιχ για το 1-1.

 

Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε όμως ήταν πολύ ανώτερη και χάρη στην ποιότητα των παικτών της πήρε το τρίποντο.

Ο Σλάγκερ στο 74′ έπιασε ένα φοβερό μακρινό σουτ, με την μπάλα να σκάει δύο φορές κάτω και να καταλήγει στα δίχτυα του Ρατσιόπι, ενώ στις καθυστερήσεις και με τους Ελβετούς να έχουν ανοιχτεί, ο Χένριτς έφυγε στην αντεπίθεση και πέταξε στον χώρο για τον Σέσκο που έφυγε τετ α τετ και το τελείωσε ιδανικά για το 1-3.

CHAMPIONS LEAGUE (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ): ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (19/9)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Μίλαν – Νιούκαστλ 0-0

 

Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ (22:00)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Γιουνγκ Μπόις – Λειψία 1-3 (33′ Ελία / 3′ Σιμακάν, 74′ Σλάγκερ, 90+2′ Σέσκο)

 

Μάντσεστερ Σίτι – Ερυθρός Αστέρας (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς