18.2 C
Athens

Ο Ηλίας Κορομηλάς ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τη διαιτησία

Το «λάθος» στη σύνταξη του φ.α. του 4ου τελικού στο ΟΑΚΑ που άνοιξε την πόρτα για να γλιτώσει την αφαίρεση βαθμών ο Παναθηναϊκός θα είναι και το τελευταίο στην καριέρα του Ηλία Κορομηλά, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση

Την απόφαση να αποσυρθεί από τη διαιτησία ανακοίνωσε με επιστολή του στην ΟΔΚΕ ο Ηλίας Κορομηλάς.

Ο Ηλίας Κορομηλάς πήρε μια απόφαση που αιφνιδίασε αρκετό κόσμο, καθώς πριν λίγες μέρες η ΚΕΔ είχε κάνει γνωστό πως έδινε το δικαίωμα στον ίδιον, τον Γιώργο Θεονά και τον Πέτρο Παπαπέτρου να ασκούν τα διαιτητικά τους καθήκοντα παρά το γεγονός πως είχαν συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας τους.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην ανακοίνωση, η απόφαση αυτή πάρθηκε εξαιτίας ενός τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί και δεν του επιτρέπει να βρίσκεται στη φυσική κατάσταση που ο ίδιος επιθυμεί. Υπενθυμίζεται πως ο Ηλίας Κορομηλάς ήταν ο πρώτος διαιτητής στον 4ο τελικό του ΟΑΚΑ που διεκόπη με το σκορ στο 35-63 και εκείνος που ήταν υπεύθυνος (ή υπαίτιος) για το σοβαρό «λάθος» στις διατυπώσεις του φύλλου αγώνα, βάσει του οποίου ο Παναθηναϊκός γλίτωσε την προβλεπόμενη αφαίρεση βαθμών.

Λίγες μέρες πριν τον τον 4ο και τελευταίο τελικό ο Κορομηλάς είχε στοχοποιηθεί από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, κίνηση που γέννησε ερωτηματικά σε πολλούς αλλά όχι και σε εκείνους που γνωρίζουν καλά και επί σειρά ετών το σκοτεινό παρασκήνιο του ελληνικού μπάσκετ. Και απομένει να δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον, αφού ουδείς θα εκπλαγεί αν τον δει προσεχώς σε κάποιο πόστο στην ΚΕΔ…

Ένα τεράστιο σκάνδαλο αναζητά υπαιτίους: Η μη αφαίρεση βαθμών από τον Παναθηναϊκό ανοίγει τις πύλες της κολάσεως

Αναλυτικά η επιστολή του έμπειρου διαιτητή στη ΣΕΔΚΑ:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Συγχαρητήρια για την απόφαση της Ομοσπονδίας να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα σχετικά με τα όρια ηλικίας της διαιτησίας. Είναι γενικά παραδεκτό, πως έχουν ωριμάσει πλέον και στην Ελλάδα οι συνθήκες για να γίνει αυτό που συμβαίνει ήδη, σε προηγμένες μπασκετικά χώρες. Παρότι προσωπικά με εξυπηρετεί, αφού μου δίνει την δυνατότητα να συνεχίσω την διαιτητική μου καριέρα, κρίνω ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και για εμένα.

Γι’ αυτό και μετά από πολλή σκέψη, πήρα την δύσκολη απόφαση να αποχωρήσω από την ελληνική και ευρωπαϊκή ενεργό διαιτησία. Ένας τραυματισμός που με ταλαιπωρεί, δεν μου επιτρέπει να βρίσκομαι στο επίπεδο σωματικής ετοιμότητας και αθλητικότητας, που επιθυμώ, και κυρίως προϋποθέτει η διαιτησία μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο.

Θα στερηθώ αυτό που αγαπώ και από το οποίο βιοπορίζομαι, γιατί θέλω να κοιτάω όλη τη μπασκετική κοινωνία στα μάτια.

Αποχωρώ γεμάτος σε εμπειρίες και ευγνώμων για όσα έζησα και όσους γνώρισα στην πολυετή αυτή πορεία στον κόσμο του μπάσκετ.

Είμαι σίγουρος πως τα επόμενα χρόνια, η διαιτησία στην Ελλάδα, μέσα από σκληρή δουλειά και σωστή οργάνωση, θα οδηγηθεί ξανά σε υψηλά επίπεδα και ο Έλληνας διαιτητής θα ηγηθεί ξανά σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι χρέος όλων μας να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια της ΕΟΚ να αναδείξει νέους Έλληνες διαιτητές που θα υπηρετήσουν το άθλημα που τόσο αγαπάμε.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς και εκτίμηση.

Κορομηλάς Ηλίας»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς