20.6 C
Athens

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1: Πέτυχαν τον μίνιμουμ στόχο με ευκολία οι Ερυθρόλευκοι (vid)

Το γκολ του Πόνσε «ξύπνησε» τους Πειραιώτες που μπήκαν άσχημα στο ματς και η αντίδραση με τον Ελ Κααμπί ήταν αρκετή για να τους εξασφαλίσει την τρίτη κατά τη σειρά αήττητη παρουσία τους στην OPAP Arena

Η ΑΕΚ φιλοξένησε με… αναγκαιότητα νίκης τον Ολυμπιακό λόγω του κακού ξεκινήματος που έχει κάνει στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Οι Ερυθρόλευκοι έμειναν για τρίτο σερί ματς αήττητοι στην OPAP Arena (1-1) σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος από την περσινή σεζόν.

 

Ό,τι καλό συνέβη στην αναμέτρηση (σε ρυθμό, γκολ και ευκαιρίες), έγινε στα πρώτα 45′ όπου οι δύο ομάδες είχαν από ένα πολύ καλό διάστημα. Ο – υπό οικοδόμηση – νέος Ολυμπιακός παρατάχθηκε με βασικό τον Ντανιέλ Ποντένσε που πιστώθηκε την πρώτη του ασίστ μετά την επιστροφή του στο γκολ ισοφάρισης του Ελ Κααμπί και έδειξε πολύ καλά στοιχεία ενώ αδίκησε τον εαυτό του στα πρώτα 25′ του αγώνα.

Οι Κιτρινόμαυροι κράτησαν την μπάλα σε αυτό το διάστημα και δημιούργησαν επικίνδυνες στιγμές ενώ σκόραραν απέναντι στους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι αμύνθηκαν χαμηλά και δέχθηκαν αρκετές φάσεις ειδικά από την πλευρά του Κίνι που ήταν αρνητικός (μέσω VAR σωστά δεν δόθηκαν τα πέναλτι που ζητούσε η ΑΕΚ διαρκώς).

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το μίνιμουμ που ήθελε στο ματς (δηλαδή το «Χ») χωρίς να δεχθεί τις πολλές ευκαιρίες και κράτησε ταυτόχρονα σε απόσταση την ΑΕΚ, η οποία για τέταρτο σερί ματς φέτος στην έδρα της δεν πήρε νίκη και ταυτόχρονα την περιμένουν οι δοκιμασίες με Μπράιτον και Παναθηναϊκό. Αντίθετα, οι Ερυθρόλευκοι με τον βαθμό συνεχίζουν με ηρεμία τη διαδικασία ενσωμάτωσης των νέων παικτών και χτισίματος του οικοδομήματος που έχει κατά νου ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ακολουθεί κι ένα πολύ σημαντικό ματς απέναντι στη Φράιμπουργκ στο Φάληρο.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 22ο λεπτό κι αφού πρώτα ο Πασχαλάκης είχε κάνει σπουδαίες επεμβάσεις στη. Ο Ρότα και ο Ελίασον συνεργάστηκαν από τα δεξιά σε μια πλευρά όπου ταλαιπωρήθηκε ο Κίνι από την αρχή του αγώνα, ο Σουηδός γέμισε στο δεύτερο δοκάρι και ο Πόνσε πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι για το 1-0.

 

Αυτό το γκολ έκανε τον Ολυμπιακό να «αφυπνιστεί» στο χορτάρι, να πάρει την μπάλα στα πόδια του και να κάνει παιχνίδι. Ο Φορτούνης κράτησε ψηλά τους Ερυθρόλευκους με υπέροχες ενέργειες και άρχισε να βρίσκει συνεργασίες με τον Ροντινέι από τα δεξιά. Ο Βραζιλιάνος αρχικά δοκίμασε από πλάγια θέση τα αντανακλαστικά του Στάνκοβιτς στο 27′ ενώ στο 31′ ήταν σειρά του Μασούρα να δοκιμάσει κάτι ανάλογο με εξαιρετικό σουτ.

Η πίεση και οι διαρκείς ανακτήσεις κατοχής της μπάλας επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να βρει αυτό που αξίζει στο 38′. Ο Φορτούνης ξεκίνησε τη φάση με εντυπωσιακές ντρίμπλες κι άνοιξε στον Ροντινέι δεξιά, ο Βραζιλιάνος με κλειστή ντρίμπλα έδωσε στον Ποντένσε κι εκείνος με γλυκό τρόπο βρήκε τον Ελ Κααμπί που με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 1-1.

 

Ως το φινάλε του ημιχρόνου, η ερυθρόλευκη υπεροχή ήταν καθολική, με τον Φρέιρε να χάνει κι αυτός δύο ευκαιρίες με κεφαλιές μετά από γεμίσματα από τα δεξιά.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Αλμέιδα υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή λόγω του τραυματισμού του Βίντα, ενώ φρέσκαρε τη μεσαία γραμμή με τον Πινέδα. Ο Ολυμπιακός συνέχισε ως έχει.

Οι Ερυθρόλευκοι επιχείρησαν να χτυπήσουν στην πλάτη της άμυνας με τον Ελ Κααμπί, ο οποίος κέρδισε το κόρνερ στην κόντρα από τον Μουκουντί. Οι Κιτρινόμαυροι βρήκαν ένα διάστημα πίεσης (σκόραρε στο 59′ ο Αραούχο αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε για καθαρό χέρι του Πινέδα στην αρχή της φάσης) και από εκεί και έπειτα υπήρξε αρκετά μεγάλη ισορροπία και πολλές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στο 81′ έδωσε την ευκαιρία στον Γιόβετιτς να κάνει το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ζίνι από μακριά επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Πασχαλάκη χωρίς επιτυχία με το 1-1 να παραμένει ως το τέλος χωρίς καλές στιγμές εκατέρωθεν.

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Γήπεδο: OPAP Arena

Σκόρερ: 22′ Πόνσε / 38′ Ελ Κααμπί

Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (ΠΟΡ)

Κίτρινες: Σιμάνσκι, Ρότα / Φορτούνης, Μπιέλ, Ροντινέι, Πασχαλάκης

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα (46′ λ. τρ. Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι, Γιόνσον (46′ Πινέδα), Σιμάνσκι (75′ Ζίνι), Ελίασον (75′ Άμραμπατ), Τσούμπερ, Αραούχο (72′ Γαλανόπουλος), Πόνσε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Καμαρά, Έσε (81′ Ορτέγκα), Φορτούνης (69′ Ιμπόρα), Μασούρας (54′ Μπιέλ), Ποντένσε (54′ Σκάρπα), Ελ Κααμπί (81′ Γιόβετιτς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς