24.3 C
Athens

GP Σιγκαπούρης: Θρίαμβος για Σάινθ, έσπασε το τρομερό σερί της Red Bull

Επιτέλους θυμήθηκε τι σημαίνει... νίκη η Ferrari που θριάμβευσε στη Σιγκαπούρη για την πρώτη νίκη στο 2023 - Εκτός βάθρου η Red Bull, συγκλονιστικός ο Λάντο Νόρις

Ο Κάρλος Σάινθ ήταν ο μεγάλος νικητής στο Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης χαρίζοντας την πρώτη νίκη στη Ferrari μετά το 2022 στην Αυστρία.

Παράλληλα έσπασε το ρεκόρ της Red Bull που είχε κερδίσει και τους 15 αγώνες μέχρι στιγμής τη φετινή χρονιά και συνολικά ένα σερί 16 συνεχόμενων αγώνων που βρήκαν νικητές τους Ταύρους.


Δεύτερος ο Λάντο Νόρις, τρίτος ο Χάμιλτον, καταστροφή για τον Ράσελ στον τελευταίο γύρο

Το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης ήταν χωρίς καμία αμφισβήτηση το καλύτερο της σεζόν. Η εκκίνηση δεν έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις, αν εξαιρέσει κανείς πως ο Σαρλ Λεκλέρ που ξεκίνησε με τη μαλακή γόμα κατάφερε να πεταχτεί μπροστά από τον Τζορτζ Ράσελ και να ανέβει στη 2η θέση.

Μέχρι τον 20ο γύρο οι δύο Ferrari κρατούσαν εύκολα τις πρώτες δύο θέσεις. Εκείνη τη στιγμή ο Σάρτζαντ χτύπησε στην μπαριέρα, έσπασε την αεροτομή και τα θραύσματα που έμειναν στην πίστα οδήγησαν στο αυτοκίνητο ασφαλείας.

Εκεί τα πράγματα δεν κύλησαν καλά για τον Λεκλέρ, καθώς εξαιτίας της κίνησης στα πιτ έχασε τη θέση του από τους Ράσελ και Νόρις, ενώ με την επανεκκίνηση του αγώνα ένα λάθος του τον έκανε να βρεθεί και πίσω από τον Χάμιλτον.

Ο Σάινθ έφτιαξε ένα τρενάκι πίσω του, το οποίο έσπασε στον 43ο γύρο όταν ο Οκόν εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα και έτσι βγήκε στην πίστα εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Εκεί οι δύο Μερσέντες πήραν το ρίσκο και μπήκαν στα πιτ βάζοντας τη μέση γόμα.

Ο ρυθμός τους όπως είναι λογικό ήταν πολύ ταχύτερος και γρήγορα άφησαν πίσω τους τον Λεκλέρ. Στον 57ο γύρο το τρενάκι της τετράδας δημιουργήθηκε ξανά, με τους Ράσελ και Χάμιλτον να κολλάνε πίσω από τον Νόρις και τον Σάινθ να οδηγεί την κούρσα. Οι Μερσέντες ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη, αλλά ο Νόρις αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Αυτό δούλεψε φυσικά υπέρ του Σάινθ που έβλεπε τη νίκη να πλησιάζει.

Στον τελευταία γύρο τα πάντα καταστράφηκαν για τον Ράσελ, που έχασε τον έλεγχο και κατέληξε στις μπαριέρες. Έτσι έχασε τα πάντα, με τον Χάμιλτον να ανεβαίνει 3ος, τον Λεκλέρ να είναι 4ος και τον Σάινθ να παίρνει τη μεγάλη νίκη. Δεύτερος ο φανταστικός Λάντο Νόρις και 5ος πίσω από τον Λεκλέρ ο Μαξ Φερστάπεν που έκανε τον πιο ήσυχο αγώνα του στη σεζόν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς