19.7 C
Athens

Γιαννάκης: Ο Σπανούλης δεν έφτασε απλά ψηλά, ξεπέρασε τον ουρανό

Ο Βασίλης Σπανούλης ζει τη στιγμή της αποθέωσης του, δύο χρόνια μετά την απόφαση να κρεμάσει τη θρυλική φανέλα με το νούμερο 7.

Ο… αιώνιος αρχηγός του Ολυμπιακού θα τιμηθεί από την ομάδα που λάτρεψε και οδήγησε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς στο ΣΕΦ, ενώ το Σάββατο στο λαμπερό gala στον Αστέρα Βουλιαγμένης είδε τους φίλους του, επίσης αστέρες των παρκέ, να τον τιμούν με την παρουσία τους και να μιλούν με σπουδαία λόγια τόσο για τον αγωνιστικό όσο και για τον προσωπικό χαρακτήρα του.

Ανάμεσα τους και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που τον έζησε ως προπονητής στην εθνική ομάδα και στις δηλώσεις του τόνισε πως πρόκειται για έναν παίκτη που στην κυριολεξία… ξεπέρασε τον ουρανό!

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Για την σπουδαία βραδιά για τον Σπανούλη:

“Νομίζω ότι μία βραδιά δεν είναι αρκετή. Έχει κάνει τόσα φοβερά πράγματα και είναι ένα παιδί που μας έχει γεμίσει περηφάνεια και έχει παρακινήσει τα παιδιά μας να ασχολούνται με το άθλημα

Έχει κάνει απίστευτα πράγματα στην καριέρα του, τον ευχαριστούμε πολύ, αλλά όχι μόνο για το μπάσκετ που έπαιξε, αλλά και τον τρόπο που στεκόταν μέσα στα γήπεδα και συνεργαζόταν με τους ανθρώπους που είχε γύρω του”.

Για το πόσο σημαντικό είναι για το ελληνικό μπάσκετ να έχει προσωπικότητες σαν του Σπανούλη: “Ο Βασίλης έχει κάνει πράγματα που είναι δύσκολο κάποιος να τα προβλέψει, αν και από πιτσιρικάς – επειδή ήμουν συμπαραστάτης του στα πρώτα του βήματα – ήταν ένα παιδί που είχε πάθος, πίστη, δούλευε σκληρά και άκουγε σιωπηλός πράγματα που θα τον βοηθούσαν να φτάσει ψηλά,. Δεν έφτασε απλά ψηλά, ξεπέρασε τον ουρανό. Νομίζω πως δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση μόνο για αυτά που έκανε ως αθλητής, αλλά και ως οικογενειάρχης”.

Για το αν υπάρχουν παίκτες με τα στοιχεία του Σπανούλη: “Για να φτάσουμε τόσο γρήγορα στο τέλος είναι νωρίς να ξεκινήσουμε από τα νέα παιδιά. Αυτά τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν φτάνουν τα προσόντα και να αντιλαμβάνεσαι στο παιχνίδι, αλλά σκληρή δουλειά, γιατί χωρίς σκληρή δουλειά δεν θα φτάσεις ούτε στο 1/10 αυτά που έκανε ο Βασίλης”.

Για το γεγονός ότι νέα παιδιά δεν ακολουθούν τον αθλητισμό επειδή δεν έχουν στήριξη: “Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να στηρίξουμε τα παιδιά μας. Δεν υπάρχει πρόβλημα να χάνουμε, αλλά πρόβλημα είναι αν δεν προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι από χθες.

Εμείς, για να φτάσουμε το μπάσκετ ψηλά υπήρξαν περίοδοι κακές αγωνιστικά. Δεν σταματήσαμε όμως να προπονούμαστε, να δουλεύουμε και να μην χάνουμε την πίστη μας για την ευκαιρία. Τα νέα παιδιά αυτό που πρέπει να καταλάβουν ότι κάθε μέρα είναι μία καινούρια μέρα και να δώσουν περισσότερα για την προηγούμενη”.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς