17.7 C
Athens

Davis Cup: Ο Κλέιν αποχώρησε στα μέσα του τρίτου σετ κόντρα στον Τσιτσιπά, ισοφάρισε σε 1-1 η Ελλάδα

Ο Λούκας Κλέιν (Νο149) αποσύρθηκε στα μέσα του τρίτου σετ με το σκορ στο 1-1 κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο5) και η Ελλάδα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Davis Cup για να φέρει σε απόλυτη ισορροπία τη σειρά κόντρα στους Σλοβάκους.

Σε απόλυτη ισορροπία βρίσκεται πια η σειρά ανάμεσα σε Ελλάδα και Σλοβακία, με τη χώρα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες να κερδίζει το tie και να εξασφαλίζει την πρόκριση στο Davis Cup Qualifiers του 2024. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε τη νίκη και έσβησε το προβάδισμα που είχαν πάρει οι Σλοβάκοι με τη νίκη του Μόλτσαν επί του Σκορίλα.

Davis Cup: Ήττα Σκορίλα και προβάδισμα για τη Σλοβακία

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ χάνοντας το πρώτο σετ στο tie break, ωστόσο με τη στήριξη του κόσμου στο Καλλιμάρμαρο ισοφάρισε δύσκολα επίσης στο tie break. Στο τρίτο σετ τα πράγματα ήταν πιο εύκολα και ο Τσιτσιπάς πήρε γρήγορο προβάδισμα με 4-0, πριν τελικά ο Κλέιν αποχωρήσει εξαιτίας τραυματισμού.

Αύριο (17/9) Κυριακή οι Πέτρος Τσιτσιπάς/Μιχαήλ Περβολαράκης θα αντιμετωπίσουν τους Κλέιν και Ζελενάϊ, ενώ στη συνέχεια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κοντραριστεί με τον Άλεξ Μόλκαν και η σειρά των αγώνων θα κλείσει με την αναμέτρηση του Σκορίλα με τον Κλέιν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς