16.9 C
Athens

Περιοριστικά μέτρα στον Ρουμπιάλες: Θα βλέπει μόνο από απόσταση 500μ. την Ερμόσο

O πρώην πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (RFEF) Λουίς Ρουμπιάλες αρνήθηκε σήμερα (15/9) σε μια προκαταρκτική ακρόαση, όλες τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και εξαναγκασμό, που αναφέρονται στην αγωγή που κατέθεσε η παίκτρια της εθνικής ομάδας Τζένι Ερμόσο για ένα φερόμενο μη συναινετικό φιλί, είπε ο εισαγγελέας που ηγείται της υπόθεσης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης περιοριστική εντολή εναντίον του Ρουμπιάλες, ώστε να μην μπορεί να φτάσει σε απόσταση 500 μέτρων από την Ερμόσο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα σε δήλωση.

Ο Λουίς Ρουμπιάλες έφτασε το πρωί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης για να αντιμετωπίσει την ανάκριση από δικαστή σχετικά με για καταγγελία το φιλί στα χείλη της Τζένι Ερμόσο.

Το περιστατικό, το οποίο συνέβη στην τελετή απονομής μεταλλίων μετά την κατάκτηση της γυναικείας ομάδας της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στις 20 Αυγούστου, έχει προκαλέσει οργή για τον σεξισμό στον ισπανικό αθλητισμό και την κοινωνία και οδήγησε σε διαμαρτυρίες παρόμοιες με το κίνημα «Me Too».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς