18.7 C
Athens

Τσιτσιπάς: Θα παίξουμε και για τους πληγέντες από τις πλημμύρες

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο, μπροστά στο ελληνικό κοινό, θα δώσει η εθνική ομάδα τένις τους αγώνες της για το Group I του Davis Cup με αντίπαλο τη Σλοβακία, το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου.

Μετά την κλήρωση για τη σειρά των αγώνων του Σαββατοκύριακου, το Νο 1 της ελληνικής αποστολής, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μίλησε για την ιδιαίτερη σημασία του χώρου, που θα φιλοξενήσει τα παιχνίδια, κάνοντας ειδική αναφορά στις πρόσφατες καταστροφές από τις φωτιές και τις πλημμύρες.

«Νιώθω ότι έγινε πολύ καλή δουλειά με το γήπεδο. Είναι ωραία η αίσθηση να παίζεις σε ένα τέτοιο στάδιο. Είχα την ευκαιρία να έρθω ως τουρίστας σε αυτό το μέρος όποτε το ότι τώρα θα παίξω εδώ είναι για μένα πολύ ξεχωριστό. Τα μνημεία πίσω από το γήπεδο και γενικά ο χώρος είναι μια μοναδική εμπειρία. Ανυπομονούμε όλοι οι αθλητές να αγωνιστούμε με τη συμπαράσταση των Ελλήνων.

Παίζουμε όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όσους επηρεάστηκαν από τις φωτιές και τις πλημμύρες, σκοπεύουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω για να τους κάνουμε να νιώσουν καλύτερα».

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Περβολαράκης είπε: «Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία να παίζουμε τένις σε έναν τόσο ιστορικό χώρο. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν σε αυτό το στάδιο. Είναι τρελό να σκεφτόμαστε ότι μια διοργάνωση σαν το Davis Cup γίνεται στο Καλλιμάρμαρο».

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς ζήτησε τη στήριξη του ελληνικού κοινού: «Ζητάω τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων φιλάθλων, είναι η επιπλέον δύναμη για τους αθλητές. Να επισκεφθούν τον χώρο και να στηρίξουν την ομάδα. Περνάμε δύσκολες στιγμές ως χώρα και κυρίως στη Θεσσαλία. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι ενωμένοι, έτσι μπορούμε να να φτάσουμε σε μεγαλύτερα επιτεύγματα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς