23.1 C
Athens

Κούκοτς για Γιόκιτς: Ακόμα δεν έχει φτάσει ούτε στο 50%, θα γίνει ο καλύτερος Ευρωπαίος στην ιστορία

Θα έρθει η ώρα που θα περάσει τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά δεν το έχει καταφέρει ακόμα, είπε ο Τόνι Κούκοτς αναφερόμενος στον Νίκολα Γιόκιτς.

Ο Κροάτης θρύλος χαρακτήρισε τον Σέρβο δις MVP του NBA σπουδαίο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έχει φτάσει στο επίπεδο των Σαμπόνις, Πέτροβιτς, Ράτζα και Ντίβατς.

«Θα τους ξεπεράσει κάποια στιγμή στη συνέχεια της καριέρας του. Δεν ξέρω αν έχει φτάσει ακόμα στο 50% αυτού που μπορεί να κάνει. Θα είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος που έχει παίξει ποτέ. Προς το παρόν όμως πιστεύω ότι δεν έχει αγγίξει παίκτες όπως οι Ντράζεν Πέτροβιτς, Ντίνο Ράντζα, Βλάντε Ντίβατς, Άρβιντας Σαμπόνις.

Παίζει εκπληκτικά, πρόκειται για παίκτη εξαιρετικής ποιότητας. Μιλούσα με τα καλύτερα λόγια για εκείνον όταν κανείς δεν το έκανε. Μου αρέσει το στιλ παιχνιδιού του. Έχει τον δικό του τρόπο σκέψης που είναι διαφορετικός από τους άλλους. Με μπασκετικές γνώσεις και ευφυΐα, που είναι πολύ σημαντικό, αναπληρώνει την έλλειψη αθλητικότητας».

Ο Κούκοτς έκανε σύγκριση ανάμεσα στις συνθήκες της δικής του γενιάς και της σύγχρονης: «Αν βάλεις τον Σαμπόνις ή τον Ντράζεν ή εμένα να παίξουμε στο ΝΒΑ τώρα, όταν όλα είναι γνωστά, υπάρχει το YouTube, η εμπιστοσύνη των προπονητών στους παίκτες είναι τελείως διαφορετική, τα στατιστικά μας θα ήταν πολύ καλύτερα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς