24.3 C
Athens

Γιάννης: Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός κι έχω αφρικανική κουλτούρα

Ο σούπερ σταρ του NBA και των Μιλγουόκι Μπακς είχε κάτι να πει για την καταγωγή του, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι Νιγηριανός που έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα κι επέλεξε να εκπροσωπεί την «γαλανόλευκη» σε μπασκετικό επίπεδο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο αμερικάνικο podcast «48 minutes» μιλώντας τόσο για το μέλλον του στους Μπακς όσο και για την καταγωγή του, που τόσο πολύ έχει συζητηθεί.

Ο αστέρας των Ελαφιών και της εθνικής Ελλάδας αφού ξεκαθάρισε πως έχει σαφείς επιρροές τόσο από την ελληνική όσο κι από την αφρικανική κουλτούρα, είπε πως «στο τέλος της ημέρας είμαι Αφρικανός, από τη Νιγηρία» για να προσθέσει ότι η περίπτωση – ιστορία του  μοιάζει αρκετά με αυτή του Ολάζουον, γιατί και εκείνος αν και Νιγηριανός αντιπροσώπευε περισσότερο το αμερικάνικο κομμάτι του εαυτού του.

Αναλυτικά ένας μέρος της συνέντευξης του Γιάννη:

«Έχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Άλλωστε οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Βέβαια εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα στην Ελλάδα, με την ευρωπαϊκή νοοτροπία, οπότε έχω στοιχεία και από τις δύο πλευρές», είπε αρχικά ο σούπερ σταρ των Μπακς.

«Η περίπτωση μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον γιατί και εκείνος αν και Νιγηριανός αντιπροσώπευε περισσότερο το αμερικάνικο κομμάτι του. Στο τέλος της ημέρας, όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός. Αυτή την κουλτούρα έχω. Το καλοκαίρι πήγα και με τη μητέρα μου, συνάντησα τους συγγενείς μου. Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός, Αφρικανός», κατέληξε.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς