23.3 C
Athens

Αισιόδοξος ο μαχητής Μπόρισα Σίμανιτς: «Είναι πιθανό να παίξω ξανά μπάσκετ»

Μπόρισα Σίμανιτς, ο μεγάλος άτυχος αλλά και μαχητής του Mundobasket 2023.

Ο άσος της εθνικής Σερβίας συγκλόνισε τον μπασκετικό πλανήτη όταν μετά από αγκωνιά που δέχθηκε στο παιχνίδι με το Νότιο Σουδάν έχασε το νεφρό του, με τον ίδιο να χαίρεται με την ψυχή του αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την τεράστια επιτυχία των συμπαικτών του να φτάσουν μέχρι την δεύτερη θέση του κόσμου στη διοργάνωση, χάνοντας τον τελικό από τη «χρυσή» Γερμανία.

Στην αποθεωτική υποδοχή της αποστολής της εθνικής Σερβίας στο Βελιγράδι ο Σίμανιτς ήταν εκεί και μάλιστα τόνισε ότι είναι αισιόδοξος πως θα μπορέσει να επιστρέψει κάποια στιγμή στα παρκέ.

«Είμαι καλά. Ήταν αρκετά άβολο στην αρχή, αλλά η κατάσταση βελτιώνεται μέρα με την ημέρα. Ξεκίνησα να περπατάω και να τρώω, οπότε ελπίζω σε μία ταχεία ανάρρωση. Δεν ξέρω πόσο θα πάρει αυτή. Φυσικά, είναι πιθανό να παίξω ξανά. Ξέρω μόνο ότι δεν πρέπει να κάνω τίποτα για τρεις μήνες. Μετά από αυτό το διάστημα πρέπει να κάνω κάποιες εξετάσεις και τότε θα έχουμε καλύτερη εικόνα.

Έκανα δύο επεμβάσεις, οπότε ήμουν αναίσθητος για πέντε μέρες. Όταν μπόρεσα να πιάσω για πρώτη φορά το κινητό μου, τους έστειλα μήνυμα και αυτό τους ανύψωσε πραγματικά το ηθικό. Οι νίκες τους ήταν πολύ σημαντικές για εμένα. Τους παρακολουθούσα μέσα από την εφαρμογή στο κινητό μου», ανέφερε ενδεικτικά ο Σίμανιτς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς