17.8 C
Athens

Υπερασπίστηκε τον Μαγκουάιρ ο Σάουθγκεϊτ: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση»

Η Αγγλία ήταν η μεγάλη νικήτρια στο χθεσινό φιλικό με τη Σκωτία (3-1) στο «Χάμπτεν Παρκ» της Γλασκώβης.

Το επετειακό ματς για τη συμπλήρωση των 150 ετών από την πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο Εθνικών ομάδων, κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό μέσα σε τέσσερα λεπτά στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο τα «Τρία Λιοντάρια» πέτυχαν δύο γκολ με τους Φόντεν και Μπέλινγχαμ (32′ και 35′).

Στο δεύτερο μέρος με το αυτογκόλ του Χάρι Μαγκουάιρ στο 67ο λεπτό το συγκρότημα του Στιβ Κλαρκ ξαναμπήκε στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 1-2.

Το γκολ αυτό προκάλεσε την έντονη αποδοκιμασία του σέντερ μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τις κερκίδες, προκαλώντας στο τέλος την αντίδραση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ:

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Από τους οπαδούς της Σκωτίας το καταλαβαίνω. Δεν έχω κάποιο παράπονο, αλλά είναι ανεπίτρεπτο να αποδοκιμάζουν και οι φίλαθλοι μας. Ποτέ δεν πίστευα ότι ένας παίκτης θα λάβει τέτοια μεταχείριση, όχι μόνο από Σκωτσέζους οπαδούς, αλλά από σχολιαστές, ειδήμονες, οτιδήποτε άλλο. Έχουν δημιουργήσει κάτι που δεν έχω ξαναδεί ποτέ», τόνισε σχετικά ο Αγγλος τεχνικός και κατέληξε:

«Ο Χάρι αποτελεί βασικό κομμάτι αυτής της ομάδας. Έχω μιλήσει για τη σημασία των ποδοσφαιριστών κι ο Μαγκουάιρ είναι καθοριστικός. Κάθε φορά που βγαίνει στο γήπεδο, η αντοχή που δείχνει είναι απίστευτη. Είναι κορυφαίος παίκτης. Είμαστε όλοι μαζί του και αυτή η συμπεριφορά εις βάρος του πρέπει να σταματήσει».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς