19 C
Athens

Σωτηρίου για την ήττα από την Ισπανία: «Όλοι στην Κύπρο νόμιζαν θα φάμε οκτώ γκολ και γίναμε ξανά ρεζίλι»

Ταπεινωτική ήττα από την Ισπανία γνώρισε η Κύπρο με 6-0 έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των προκριματικών του EURO 2024.

Μετά το ματς ο Πιέρος Σωτηρίου μίλησε με δραματικό τόνο για τις δυνατότητες της εθνικής ομάδας:

«Δύσκολο παιχνίδι, όλοι στην Κύπρο πίστευε ότι θα φάμε οκτώ και να το αποτέλεσμα. Γίναμε για ακόμα μια φορά ρεζίλι. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, δεν σταθήκαμε στο ύψος μας. Δεν ήμασταν 100% συγκεντρωμένοι.

Δεχθήκαμε γκολ από έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Μετά το 60′ με το αποτέλεσμα στο 2-0, στεκόμασταν καλά. Μετά το 60′ όταν εφησυχάζεσαι λίγο, μπορείς ανά πάσα στιγμή να δεχθείς γκολ», δήλωσε ο διεθνής φορ και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το τι πρέπει να αλλάξει:

«Αυτή την ερώτηση την ακούω εδώ και χρόνια, είμαστε μόνο λόγια. Πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά, δεν είναι της ώρας αλλά σίγουρα ως αρχηγός πρέπει να βγω μπροστά και εγώ με την σειρά μου να στηρίξω τους συμπαίκτες μου.

Δεν είμαστε μόνο εμείς που φταίμε γιατί όλα τα πυρά έρχονται σε μας και στο προπονητικό επιτελείο. Πρέπει να αλλάξουν πολλά από τη βάση. Σίγουρα οι επόμενες ώρες είναι δύσκολες αλλά όπως είπα και πριν θα βγω μπροστά. Αναλαμβάνουμε και εμείς την ευθύνης αλλά επαναλαμβάνω πρέπει να δούμε ολόκληρη την εικόνα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς