22.7 C
Athens

Το ελπιδοφόρο μονοπάτι της εθνικής στα playoffs του Nations League, οι ημερομηνίες και οι πιθανότεροι αντίπαλοι

Αυτό είναι το πρόσφορο έδαφος που στρώνεται στα πόδια της εθνικής Ελλάδας με φόντο την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 μέσω της δεύτερης ευκαιρίας που προσφέρει το Nations League

Η εθνική Ελλάδας θα πρέπει να σκέφτεται ήδη τα playoffs του Nations League, αν και κανείς στο εσωτερικό της ομάδας δεν το παραδέχεται όσο παραμένει ζωντανή η ελπίδα για απευθείας πρόκριση μέσω του προκριματικού ομίλου, με τα playoffs του Nations League να δίνουν μια ιστορική δεύτερη ευκαιρία στη χώρα μας για επιστροφή σε κορυφαία διοργάνωση μετά από 10 ολόκληρα χρόνια.

Κι αυτό γιατί η Ελλάδα μέσω της πρώτης θέσης στον όμιλο του Nations League διασφάλισε την παρουσία της στα playoffs του Μαρτίου, όπου οι αντίπαλοι της θα είναι τουλάχιστον ισάξιοι και η ομάδα του Πογέτ θα μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια με την σκέψη στα γήπεδα της Γερμανίας για το καλοκαίρι του 2024.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα κι έτσι όπως σχηματίζονται οι προκριματικοί όμιλοι, η Ελλάδα θα βρει στα ματς του Μαρτίου (21 ο ημιτελικός και 26 ο τελικός) είτε το Καζακστάν είτε το Λουξεμβούργο στον δρόμο της, με την απαραίτητη προϋπόθεση η Τουρκία να συνεχίσει να κρατά σφιχτά το απευθείας εισιτήριο για το Euro μέσα από τον όμιλό της.

Στο σενάριο που οι Τούρκοι δεν πάρουν κάποια από τις δύο πρώτες θέσεις, τότε θα είναι αυτοί που θα πέσουν πάνω στην εθνική μας ομάδα.

Έτσι όπως κυλάει η διαδικασία και με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος των προκριματικών, ο χάρτης των playoffs του Nations League στο μονοπάτι που απασχολεί την Ελλάδα σχηματίζεται ως εξής:

Ημιτελικοί:

21/03/2024 Γεωργία – Λουξεμβούργο
21/03/2024 Ελλάδα – Καζακστάν

Τελικός (26/03/2024) Γεωργία ή Λουξεμβούργο – Ελλάδα ή Καζακστάν

Επιλαχούσες: Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Βόρεια Μακεδονία, Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λιθουανία, Γιβραλτάρ, Εσθονία.

Απευθείας πρόκριση από τη League C έως τώρα: Τουρκία, Σλοβακία.

Βέβαια όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν μέχρι τον Νοέμβριο, αλλά σε μια γενική εικόνα η Ελλάδα περιμένει αντιπάλους στα μέτρα της και οι ελπίδες για επιστροφή στο Euro όλο και μεγαλώνουν…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς