16.1 C
Athens

Καλύτερος πασαδόρος στο τουρνουά της Αμερικής ο Χερ, απέρριψε πρόταση της Γιαστρέμπσκι ο Μίλων

Ο Λουκ Χερ διανύει ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια της καριέρας του με την εθνική ομάδα του Καναδά και ετοιμάζεται για τα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο προπονητής της Ζάκσα και της εθνικής, Τουόμας Σαμέλβουο έχει δώσει τη φανέλα του βασικού πασαδόρου στον παίκτη του Μίλωνα, ο οποίος παραμένει για δεύτερη σερί χρονιά στη Νέα Σμύρνη και η εξέλιξή του είναι αλματώδης.

Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο VNL, ο Χερ ήταν βασικός και στο τουρνουά της NORCECA (συμμετέχουν χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής καθώς και της Καραϊβικής) και αναδείχθηκε κορυφαίος πασαδόρος με την ομάδα του να είναι φιναλίστ!

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες του Athlosnews, η Γιαστρέμπσκι κυνήγησε την περίπτωση του 29χρονου ωστόσο ο Μίλων ήταν αρνητικός στην παραχώρησή του ακόμα και με buy out για αυτό και ο Χερ παραμένει στο δυναμικό της ομάδας του Σάκη Ψάρρα στην οποία αναμένεται να ενσωματωθεί μετά το προολυμπιακό τουρνουά.

Όσο για το ποιο ήταν το σκεπτικό πίσω από την κίνηση της Γιαστρέμπσκι; Οι Πολωνοί (φιναλίστ του CEV Champions League) θέλουν δεύτερο πασαδόρο στη θέση του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Έμι Τερβαπόρτι και από τη στιγμή που απέκτησαν τον Άρτουρ Σβαρτς (διαγώνιος της εθνικής Καναδά) θα μπορούσαν να δημιουργήσουν το ιδανικό δίδυμο με τους δύο συμπατριώτες για τη διπλή αλλαγή.

Πάντως, στον τελικό της διοργάνωσης στο Τσάρλεστον ο Καναδάς ηττήθηκε με 3-0 (25-20, 25-14, 25-22) από τις ΗΠΑ, οι οποίες κατέκτησαν το τρόπαιο  για πρώτη φορά μετά το 2017 με πρώτο σκόρερ τον Ματ Άντερσον (16π.) και τον Τόμας Τζέσκι να ακολουθεί με 12. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Αμερικανοί μαζί με τους Κουβανούς έχουν κατακτήσει τα 26 από τα 28 χρυσά μετάλλια στις τελευταίες διοργανώσεις!

Ο Καναδάς απέσπασε το αργυρό μετάλλιο, ενώ την 3η θέση κατέλαβε η Κούβα που επικράτησε με 3-0 της Δομινικανής Δημοκρατίας.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ:

MVP: Μίκα Κρίστενσον (Ζενίτ Καζάν)
Καλύτερος υποδοχέας: Έρικ Σότζι (Ζάκσα)
Καλύτερος πασαδόρος: Λουκ Χερ (Μίλων)
Καλύτερος διαγώνιος: Άρτουρ Σβαρτς (Γιαστρέμπσκι)
Καλύτεροι ακραίοι: Στίβεν Μαρ (Μόντσα), Τρίσταν Λόρενς (Σάντα Κρόσε)
Καλύτερος σέρβερ: Μιγκέλ Λόπες (Σάντα Κρουζέιρο)
Καλύτερος λίμπερο και αμυντικός: Ίραμ Μπράβο (Μεσκαλέρος)
Καλύτερος μπλοκέρ: Αντόνιο Ελίας (Μαουρίσιο Μπάες)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς