18.7 C
Athens

Πούτιν: «Η ΔΟΕ διαστρεβλώνει το ολυμπιακό ιδεώδες»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγόρησε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για πολιτικοποίηση του αθλητισμού, καθώς συνεχίζει να «ζυγίζει» την απόφασή της για τη συμμετοχή Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, όπου ίσως χρειαστεί και πάλι να αγωνιστούν υπό ουδέτερη σημαία.

Η ΔΟΕ δεν έχει λάβει της τελική απόφασή της, αλλά ανακοίνωσε ότι οι αθλητές δεν πρέπει να τιμωρούνται για τις πράξεις των κυβερνήσεών τους.

«Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή διαστρεβλώνει την αρχική ιδέα του Πιερ ντε Κουμπερτέν, που είπε ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι έξω από την πολιτική. Δεν πρέπει να διχάζει, αλλά να ενώνει τους ανθρώπους», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος, που έκανε λόγο για «απαράδεκτη εμπορευματοποίηση» του αθλητισμού τις τελευταίες δεκαετίες.

Η Ουκρανία απείλησε να μποϊκοτάρει τους Αγώνες του Παρισιού, εάν η Ρωσία και η Λευκορωσία λάβουν μέρος, αλλά ο υπουργός Αθλητισμού της, σε συνέντευξή του στο Reuters τον Ιούλιο, τόνισε ότι θα μπορούσε να μην πραγματοποιήσει αυτή την απειλή, εφόσον οι αθλητές από αυτές τις χώρες αγωνίζονταν ως ουδέτεροι.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, είπε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν πρέπει να υπάρξει ρωσική σημαία στους Αγώνες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς