19.5 C
Athens

Κόκε: «Δεν είμαι και ο Εσκομπάρ»

Στη φυλακή θα περάσει λίγα ακόμα χρόνια ο Σέρχιο Κόκε, μετά την καταδίκη του ως επικεφαλής διεθνούς δικτύου διακίνησης ναρκωτικών, κάτι που ομολόγησε ο ίδιος για να μειώσει την ποινή του.

Μιλώντας στο Canal+, ο πρώην παίκτης του Άρη μίλησε για την εμπλοκή του στην υπόθεση, λέγοντας πως όσα χρήματα έβγαζε ως ποδοσφαιριστής σε ένα χρόνο, τα έβγαζε από το ναρκεμπόριο σε δύο μήνες.

«Κατάγομαι από μια γειτονιά της Μάλαγα όπου όλοι οι φίλοι μου είναι παιδικοί φίλοι. Όλοι με ξέρουν, αλλά δεν είμαι και ο Πάμπλο Εσκομπάρ! Όταν ακούς “αυτός είναι ένας διεθνής διακινητής” σκέφτεσαι, “Τι στο διάολο έκανα;”.

Ως ποδοσφαιριστής είσαι αρκετά τυχερός για να κερδίσεις πολλά χρήματα. Κέρδιζα ίσως ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Από την άλλη, κέρδισα σε δύο μήνες όσα κέρδισα σε ένα χρόνο στο ποδόσφαιρο. Αλλά η ζωή σου κινδυνεύει.

Στη Γαλλία μπορούν να σε σκοτώσουν πολύ γρήγορα για διακίνηση ναρκωτικών. Ακόμα και στη φυλακή μπορούν να σε σκοτώσουν, αλλά δεν φοβάμαι. Θα επιστρέψω στη φυλακή, δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα. Έχω καταδίκη μέχρι το 2027. Στη φυλακή ήξερα τους πάντες, αλλά το να είσαι ποδοσφαιριστής δεν αλλάζει τίποτα», δήλωσε από το σπίτι του, όπου βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης, ο 40χρονος Ισπανός.

Ο Κόκε είχε συλληφθεί το 2019 ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, που κατέσχεσε τεράστια ποσότητα χασίς και όπλα, συλλαμβάνοντας συνολικά 20 άτομα για συμμετοχή σε διακίνηση ναρκωτικών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς