19 C
Athens

Γκρίφιν: Με τον Αντετοκούνμπο θέλουμε το ίδιο πράγμα, να κερδίσουμε το πρωτάθλημα

Ο νέος προπονητής των Μπακς, Έιντριαν Γκρίφιν, μίλησε για τους στόχους που έχει και τόνισε πως αυτοί είναι ίδιοι με του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δηλαδή η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι τελευταίες δηλώσεις του Έλληνα σούπερ σταρ σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του άναψαν φωτιές και ο προπονητής των Ελαφιών προσπάθησε να τις σβήσει, μιλώντας για τη μεταξύ τους συνεργασία αλλά και τους στόχους που υπάρχουν.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαι ενθουσιασμένος από τη συνέντευξη Τύπου μου. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Προφανώς, έπαιξα αυτό το παιχνίδι και έχω πεταλούδες στο στομάχι πηγαίνοντας στο training camp, αλλά νομίζω ότι θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι.

Το επιτελείο μου είναι απίστευτο και το ανυπομονώ. Νομίζω ότι θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για εμάς να χτίσουμε, τούβλο-τούβλο, μέρα με τη μέρα. Χτίζουμε το σπίτι μας. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που έχω πει στους παίκτες μας. Κάθε μέρα, χτίζουμε το σπίτι μας.

Ο Γιάννης και εγώ βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Έχουμε μια εξαιρετική σχέση μέχρι στιγμής. Ήταν ευχάριστο να τον γνωρίσω. Θέλει να κερδίσει και εγώ θέλω να κερδίσω και είναι τόσο απλό.

Οπότε, τον σέβομαι και σέβομαι ό,τι έχει καταφέρει σε αυτό το πρωτάθλημα, και είμαστε εδώ μαζί για να κερδίσουμε, οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Είναι μια εξαιρετική συνεργασία και θα οδηγήσουμε την ομάδα μαζί.

Εκεί που οδηγεί, θα ακολουθήσουν και οι άλλοι. Λοιπόν, νομίζω ότι αυτό είναι υπέροχο.

Σε καμία περίπτωση τα σχόλια του Γιάννη δεν μου προκάλεσαν πίεση. Όπως είπα, είμαστε ευθυγραμμισμένοι. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε. Και το μόνο πράγμα για το οποίο μίλησα με την ομάδα μας και το επιτελείο μου είναι ότι ασπάζομαι τις προσδοκίες. Έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ. Αντί να τρέχουμε από αυτό, θέλουμε να το αγκαλιάσουμε.

Χρειάζεται απλώς μια μέρα τη φορά, όμως. Ναι, θέλουμε να πάμε μακριά, να πάμε βαθιά στον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο, αλλά είναι μόνο ένα βήμα τη φορά, φροντίζοντας όσο μπορούμε να ελέγξουμε. Και αυτό ξεκινάει με την προπόνηση. Όπως είπα, είμαστε όλοι ευθυγραμμισμένοι, αλλά νομίζω ότι είναι καλό αυτό. Οι προσδοκίες είναι καλές, θα βγάλουν το καλύτερο από εμάς.

Επικοινωνούμε συχνά με τον Γιάννη. Προπονείται σκληρά στο γυμναστήριο. Έχουμε πολύ καλή σχέση, υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Θέλουμε το ίδιο πράγμα κι αυτό είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα.

Προφανώς κάθε χρονιά είναι διαφορετική, αλλά αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι θα πρέπει να αγωνιστείς σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε πολλά ταλέντα σε αυτή την ομάδα. Σε αυτό το πρωτάθλημα παίρνεις ό,τι αξίζεις. Δεν πρόκειται για τη σειρά μου ή τη σειρά σου. Παίρνεις ό,τι κερδίζεις με την αξία σου.

Για να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα, πρέπει όντως να διαχειριστείς τα σώματα των παικτών και τα λεπτά. Πρέπει να παραμείνεις υγιής και το καταλαβαίνουμε αυτό. Όμως πρέπει ακόμα να βάλουμε τους εαυτούς μας σε θέση, ώστε να βρισκόμαστε ψηλά στη βαθμολογία όταν θα ξεκινήσουν τα playoffs. Θέλουμε να έχουμε με το μέρος όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα.

Είναι ομαδική δουλειά, οπότε θα δουλέψουμε από κοινού με το ιατρικό επιτελείο για να κρατήσουμε τους παίκτες μας υγιείς. Η ομορφιά του ρόστερ είναι ότι αν ένας παίκτης βρίσκεται κάτω, ο επόμενος πρέπει να βγει μπροστά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς