19.5 C
Athens

Προκριματικά Euro: Η Πορτογαλία διέσυρε με 9-0 το Λουξεμβούργο για το 6/6 και το ιστορικό επίτευγμα

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε στον Φάρο το Λουξεμβούργο απέναντι στην Πορτογαλία, η οποία προκρίθηκε εμφατικά στην τελική φάση του Euro 2024 με το εντυπωσιακό 9-0 μπροστά στον κόσμο της!

Οι Ίβηρες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έκαναν το 6/6 στον 10ο όμιλο (18 βαθμοί) και δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των προκριματικών εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στην τελική φάση (είναι στο +8 από το Λουξεμβούργο που είναι στην 3η θέση και στο +5 από τη Σλοβακία που είναι στη 2η ενώ από κάθε όμιλο προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες).

Πρόκειται για την πιο ευρεία νίκη στην ιστορία των Πορτογάλων, οι οποίοι παρά την απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο είδαν τον Ζότα, τον Ράμος και τον Ινάσιο να σκοράρουν από δύο γκολ, τους Φέλιξ και Όρτα να πετυχαίνουν δύο… αριστουργήματα και τον Μπρούνο Φερνάντες να βρίσκει επίσης δίχτυα και να μοιράζει και τρεις ασίστ!

Η Ισλανδία πέτυχε μια νίκη χωρίς ιδιαίτερο αντίκρισμα απέναντι στη Βοσνία στο Ρέικιαβικ με τον Φινμπόγκασον να σκοράρει στις καθυστερήσεις (1-0) για να στείλει την ομάδα του στους 6 βαθμούς (όσους έχει και η Βοσνία). Χωρίς βαθμό έμεινε το Λιχτενστάιν που ηττήθηκε με 3-0 από τη Σλοβακία, με τα τρία γκολ να σημειώνονται ως το 6ο λεπτό και τους γηπεδούχους να φτάνουν τους 13 βαθμούς και να διατηρούν το πάνω χέρι σε σχέση με το Λουξεμβούργο για πρόκριση στην τελική φάση.

Για τον 4ο όμιλο η πολύ ανώτερη Κροατία επικράτησε με 0-1 της Αρμενίας στο Ερεβάν χάρη στο ωραίο γκολ του Κράμαριτς στο 13′ μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μόντριτς. Η Χρβάτσκα είχε ευκαιρίες και για πολλά ακόμα γκολ αλλά δεν τις αξιοποίησε, παρόλα αυτά έμεινε στην κορυφή του ομίλου με 10 βαθμούς (όσους έχει και η Τουρκία που είχε ρεπό με παιχνίδι περισσότερο) ενώ η Ουαλία έφτασε τους 7 (πέρασε από τη Ρίγα με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ράμσεϊ στο 29′ και το γκολ του Μπρουκς στις καθυστερήσεις) και κράτησε χωρίς βαθμό τη Λετονία (0-2). Επτά βαθμούς έχει και η Αρμενία.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2024: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (11/9)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Αρμενία – Κροατία 0-1 (13′ Κράμαριτς)

Λετονία – Ουαλία 0-2 (29′ πεν. Ράμσεϊ, 90+6′ Μπρουκς)

ΡΕΠΟ: Τουρκία

10ος ΟΜΙΛΟΣ

Πορτογαλία – Λουξεμβούργο 9-0 (12′, 45+4′ Ινάσιο, 18′, 34′ Ράμος, 57′, 77′ Ζότα, 67′ Ρ. Όρτα, 83′ Μπρούνο Φερνάντες, 88′ Ζοάο Φέλιξ)

Ισλανδία – Βοσνία 1-0 (90+1′ Φινμπόγκασον)

Σλοβακία – Λιχτενστάιν 3-0 (1′ Χάντσκο, 3′ Ντούντα, 6′ Μακ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς