18.7 C
Athens

Σκοποβολή: Πρωταθλητής Ευρώπης στο σκητ ο Χαλκιαδάκης, για πρώτη φορά με πέντε αθλητές η Ελλάδα στο Παρίσι

Πρωταθλητής Ευρώπης στο Σκητ ανδρών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Όσιγιεκ, στέφθηκε ο Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης, ο οποίος με την επιτυχία του αυτή εξασφάλισε ταυτόχρονα και το «εισιτήριο» συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το καλοκαίρι του 2024.

Μετά το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό του Σκητ Ανδρών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Μπακού, πριν από τρεις εβδομάδες, ο Έλληνας σκοπευτής έδειξε πως ήταν πανέτοιμος για μία ακόμη μεγάλη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στο τέλος των προκριματικών ο Χαλκιαδάκης βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης έχοντας μόνο μια άστοχη βολή (124/125) και μπήκε στον τελικό ως δεύτερος με τριπλή ισοπαλία.

Εκεί δεν έχασε ούτε μια βολή και απόλυτα δίκαια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και τη συμμετοχή του στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η σημερινή επιτυχία του Μπάμπη Χαλκιαδάκη ανέβασε τις συμμετοχές της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» στις πέντε, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής σκοποβολής.

Οι σκοπευτές που κατέκτησαν τα εισιτήρια είναι, η Άννα Κορακάκη, η Χριστίνα Μόσχη, η Εμμανουέλα Κατζουράκη, ο Ευθύμιος Μίτας κι ο Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς